Video Casa pe structură de lemn montată în câteva zile în cadrul proiectului de la Aiton

Casa pe structură de lemn montată în câteva zile în cadrul proiectului de la Aiton
| Foto: Facebook/Claudiu Salanta

Arhitectul şef al Clujului, Claudiu Salanță, promovează arhitectura de calitate în mediul rural. De această dată, exemplul dat este cel al proiectului de case din Aiton, despre care spune că "nu face altceva decât să demonstreze că e posibilă îmbinarea armonioasă a urbanizării în rural".

Arhitectul a postat un filmuleț pe rețelele de socializare, realizat la ridicarea unei case în comuna Aiton, de la fundație la acoperiș, în doar câteva zile.

"Cred că exemplul caselor din Aiton reprezintă un excelent model de dezvoltare armonioasă și sustenabilă a satelor. Nu face altceva decât să demonstreze că e posibilă îmbinarea armonioasă a urbanizării în rural - cu parcele generoase specifice gospodăriilor, cu zone verzi și zone pentru comunitate, cu infrastructura edilitara aferentă - cu o arhitectură de calitate care să facă cinste satului și o atenție spre natură.

V-am spus că localitatea Aiton devine un exemplu de bună practică în arhitectura și urbanismul rural - pas cu pas!", a transmis Salanță.

Comenteaza