Foto Ce jacuzzi sau piscină? O cascadă din Apuseni, la doar 45 de km de Cluj-Napoca, loc fermecător de scăldat

Cascada se află în comuna Mihai Viteazu, județul Cluj. Este situată la aproximativ 45 de kilometri față de centrul orașului de pe Someș.

Este vorba de Cascada Ciucaş, situată în cadrul Defileului Hăşdatelor, foarte aproape de satul Corneşti, comuna Mihai Viteazu, la 55 de km de oraşul Cluj Napoca. Cascada Ciucaş este una dintre cele mai frumoase cascade din Munții Apuseni şi desigur şi una dintre cele mai frumoase din Transilvania, aceasta atragând foarte mulţi vizitatori în fiecare an.

Chiar dacă înălștimea cascadei nu este foarte mare, fiind vorba doar de 4-5 metri, ea poate fi asemănată cu apa din băile moderne, din jacuzzi, bolborosind atât la coborâre, cât şi pe tot parcursul râului care vine agale spre a se revărsa în aceste locuri.

Cea mai bună perioadă pentru scăldat se spune că e seara, atunci când apa este caldă datorită stâncilor încinse de soare.

Cum se ajunge la Cascadă? Din satul Cheia, imediat la stânga, pe lângă podul ce trece peste Arieș, pe un drum desfundat de țară, plin de gropi și de praf, se poate ajunge, în 15-20 de minute de mers cu mașina, în dreptul potecii care duce pe jos spre Cascada Ciucaș.

Dacă tot eşti în zonă, poţi da o fugă până în Cheile Turzii sau până la Salină, care se află la doar o aruncătură de băț de oprirea inițială.

Comenteaza