Cine a fost mama lui Donald Trump şi ce spunea despre fiul ei

Cine a fost mama lui Donald Trump şi ce spunea despre fiul ei
Mary Trump, mama celui care a devenit unul dintre cei mai controversaţi preşedinţi ai SUA, a emigrat în "ţara tuturor posibilităţilor" între cele două războaie mondiale.

CITEŞTE OBSERVATOR INTERNAŢIONAL.

LUMEA, ÎNTR-UN SINGUR CLICK!

********

Un lucru despre care Donald Trump a evitat să vorbească de-a lungul campaniei sale a fost faptul că, la fel ca şi tatăl lui Barack Obama, şi mama sa a fost o imigrantă.

În noiembrie 1929, tânăra scoțiană de șaptesprezece ani, Mary Anne MacLeod, pleca spre America îmbarcându-se în Glasgow pe nava Transylvania care avea să o aducă la New York. Cu toate că America tocmai fusese zguduită de marea criză economică, nici Europa nu era într-o stare mai bună după război. Scoţienii emigrau în speranţa că vor găsi un loc în care să ducă o viaţă mai bună.

În New York, tânăra MacLeod găsi o comunitate bine stabilită a compatrioților săi, inclusiv pe cele două surori ale sale care erau deja acolo. Potrivit unui recensământ din anul 1930, la ocupație, cea care va deveni mama noului preşedinte al SUA, apare înregistrată ca "servitoare" sau "casnică".

În 1936 se căsătorește cu Frank Trump, fiul unui imigrant german, cu care va avea cinci copii.

Mary MacLeod care a devenit între timp Maria Trump, a murit în 2000, cu mult înainte de ascensiunea politică a fiului ei, dar nu înainte ca acesta să devină o celebritate în afaceri. 

De curând o imagine cu mama lui Trump a făcut vâlvă pe internet. Aceasta datează din 1997 şi a fost preluată din cadrul unui interviu acordat de Mary Trump pentru Foxtel, interviu care a fost redifuzat în Australia ca parte a unui documentar numit "Cine este Donald Trump?", potrivit Global News. În acel interviu, Mary Trump afirmă despre fiul său: "Nu cred că viaţa de politician i s-ar potrivi. Este mult prea obişnuit să facă lucrurile în felul său şi să le facă bine."

Asemănarea dintre cei doi este evidentă şi în ceea ce priveşte coafura.

Comenteaza