Ciudăţenii pe străzile Clujului: maşini care “clipesc” GALERIE FOTO

Ciudăţenii pe străzile Clujului: maşini care “clipesc” GALERIE FOTO
Cochetăria în materie de cosmetică auto a atins un nou prag. Mai nou, în traficul local puteţi vedea maşini care au învăţat să “clipească”.

Maşinile care circulă pe străzile Clujului sunt, în general, destul de cuminţi. Cei care totuşi doresc să iasă în evidenţă aleg, în majoritatea cazurilor, să o facă prin vopsirea automobilului într-o culoare atipică. Există însă şi câţiva clujeni care vor să spargă gura târgului, ieşind în oraş cu o maşină care "trage cu ochiul".

Mai precis, pe străzile din Cluj se pot observa maşini cu gene. Atrage atenţia în mod deosebit un bolid decapotabil pe ale cărui faruri sunt aplicate gene roz, asortate cu jante de aceeaşi nuanţă.

De altfel, întreaga maşină pare a fi un tribut al piţiponcelii. Proprietarul bolidului a considerat prezenţa genelor şi a jantelor roz insuficientă pentru a ieşi în evidenţă, astfel că a ales şi o culoare atipică; bolidul este vopsit într-un negru metalic prin care sclipesc scântei argintii.

Extravaganta maşină este o raritate pe străzile clujene. Doritorii unui asemenea accesoriu ar trebui să apeleze la o firmă de tuning auto. Există şi câteva service-uri auto care sunt dispuse să lipească astfel de gene, cu condiţia ca doritorii să îşi fi achiziţionat pe cont propriu aceste accesorii.

Cerinţa de gene pentru faruri este mică la nivel local, precizează Vlad Vana, proprietarul unei firme care, printre altele, se ocupă şi de acest detaliu. Într-un an, se găsesc abia cam 10 clienţi care să vrea maşini care „clipesc".

Pentru ca să aplice genele respective, acestea trebuie să fie aduse de acasă, sau, dacă nu, să fie comandate de pe internet. "Furnizorii sunt în general din China, unde există chiar un trend al personalizării cu gene", precizează Vana.

Preţul unei perechi de gene auto este în jur de 130-150 de lei. Mai ieftine se pot găsi pe site-urile de comerţ online, unde preţul unei perechi poate fi de doar 25 de lei. Pentru aplicare, taxa este de 50 lei + TVA.

Cei care nu vor să apeleze la un salon profesionist de tuning, le pot aplica şi acasă. "Sunt destul de uşor de aplicat şi de obicei lumea încearcă să le aplice acasă", mai spune Vlad Vana.

Preferinţele legate de tuning auto diferă în funcţie de sex. "Fetele se îndreaptă spre piţiponceală, aleg jante în culori shiny, autocolante cu flori şi alte elemente cât mai vizibile. La bărbaţi, tendinţa este să meargă înspre racing, îşi coboară garda cât mai jos, vor suspensii şi tobe, chiar dacă nu sunt omologate RAR", a precizat Vana.

Teodora Demian

 

 

Etichete
Comenteaza