Foto Clujeanca de la "Chefi la Cuțite" a gătit „o ciorbă a bețivanului” şi a luat două cuţite

O clujeancă din Câmpia Turzii participă la cea mai cunoscută emisiune culinară, Chefi la Cuțite. Alexandra Găzdac a pregătit o ciorbă de varză murată cu cârnați afumați, care i-a ieşit cam sărată...

Alexandra Găzdac de 33 de ani, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, a intrat în competiţia Chefi la Cuțite, ajungând în fața celor trei chefi bine cunoscuți din România, Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu.

Aceasta a pregătit o ciorbă de varză murată cu cârnați afumați, iar odată ce castroanele cu ciorbă au ajuns pe masa chefilor, a început o întreagă dezbatere pe tema din ce varză se face varza călită și ciorba de varză, scrie turdanews.net

Odată ce porțile s-au deschis, iar în platou a apărut Alexandra, chef Scărlătescu a și luat-o la unsprezece metri, întrebând-o de ce se pune sare când pui varza la murat. Probabil fiind conştientă că chef Scărlătescu știe cum se pune varza la murat, Alexandra i-a răspuns scurt și vag, ba chiar adăugând „Vă spun cum pun eu”, moment în care cheful Scărlătescu a oprit-o și i-a răspuns „Știu cum se pune varza la murat”.

Acesta părea că nu întelege de ce varza murată e acră și nu sărată dacă se pune cu sare la murat, iar întrebările în jurul acestui subiect au continuat. De fapt, chef Scărlătescu a încercat să-i atragă atenția Alexandrei că din cauză că nu a desărat varza, ciorba a ieșit foarte sărată.

Însă, chiar dacă a pus și zeamă de varză împreună cu varza murată, ieșind o „ciorbă a bețivanului” cam sărată, clujeanca a primit două cuțite din partea chefilor Scărlătescu și Dumitrescu, ceea ce înseamnă că va merge mai departe în competiţia culinară. 

"Acest cuţit înseamnă pentru mine foarte mult, mai mult decât un trofeu. Aş dormi cu el sub perină, să nu mi-l fure nimeni", a declarat Alexandra la finalul probei, cu ochii în lacrimi.  

Comenteaza