Clujenii profită de luna cu cele mai mari reduceri

Clujenii profită de luna cu cele mai mari reduceri
Cei care în decembrie nu şi-au cheltuit toţi banii pe haine şi accesorii sunt acum răsplătiţi şi au ocazia să pună mâna pe produse de calitate la preţuri mai mult decât avantajoase. Ianuarie este de departe cea mai bună lună pentru a-ţi da frâu liber numeroaselor porniri de a face shopping, luna în care preţurile scad cel mai mult.

După ce magazinele din incinta mallurilor clujene au menţinut preţurile nemişcate, ba unii chiar le-au mărit în perioada sărbătorilor, profitând de nevoia clienţilor de a-şi achiziţiona haine sau de a face cadouri, reducerile au început să dea năvală.

Vitrinele magazinelor sunt toate un roşu aprins, cu cifre ce indică reduceri pornind de la 5% şi ajungând chiar la 90%. Magazinele la care puteţi prinde reduceri sunt, în mare parte, cele de haine, accesorii şi lenjerie. Cele de cosmetice şi diferite produse profesioniste, însă, nu se arată atât de darnice cu clienţii nici măcar în această perioadă.

O mare parte dintre magazine au ales strategic să lase din preţ până la maxim 50%, urmând ca spre sfârşitul lunii să reducă preţurile şi mai mult.

„Cam aşa se întâmplă în fiecare an. La prima rundă de reduceri lăsăm cam 30-40% din preţ. În acest timp se cumpără, în mare parte, articolele care au mărimile cele mai căutate. Urmează pe la sfârşitul lui ianuarie, început de februarie o rundă de reduceri în care mai mult rămân haine cu mărimile L, XL sau pantofi cu numere mari, care se cumpără mai greu. Aceste articole ajung şi la 90%", a spus supervizoarea unui magazin de articole vestimentare şi încălţăminte.

Cei care doresc să-şi îmbogăţească garderobele îşi pot achiziţiona la reducere haine atât de iarnă, cât şi de vară.

„Avem reducere la colecţiile de iarnă, ceea ce este foarte convenabil pentru clienţi, având în vedere că mai avem două luni de iarnă. Până la 50% ajung reducerile la aceste colecţii, iar la cele de vară care au mai rămas, avem reduceri de 80%. Din colecţiile de vară au rămas haine cu mărimile cele mai mari, L-uri şi XL-uri", a spus una dintre vânzătoarele unui cunoscut magazin de haine.

Produsele aflate la reducere zboară de pe rafturi cât ai spune „Sale", întrucât lumea s-a prins deja de strategia magazinelor şi aşteaptă intrarea în noul an, implicit reducerile, pentru a merge la shopping compulsiv.

„De obicei, când vin la mall, îmi iau o haină, maxim două. Acum am profitat de reduceri şi mi-am luat mai multe. Şi haine groase de iarnă, şi de vară, şi nişte accesorii", a spus o tânără.

„Am pus ochii pe câteva hăinuţe de vre-o lună, dar am aşteptat, cu greu ce-i drept, reducerile ca să pot să mi le achiziţionez. Sunt frumoase, dar sunt şi scumpe. Adică unele chiar sunt overpriced, aşa că mai bine aştepţi până la reduceri", este de părere o domnişoară cochetă.

Colecţii noi. Ce se poartă

Între timp au sosit şi noile colecţii de haine, accesorii şi încălţăminte, menite să de startul unor noi trenduri. Marile branduri au grijă să nu îngheţăm de frig şi ne îndeamnă să purtăm pulovere groase de lână, veste şi poncho-uri cu detalii etnice. Eşarfele şi fularele supradimensionale sunt şi ele în tendinţe şi împreună cu căciulile croşetate cu siguranţă nu veţi simţi gradele cu minus din lunile ce urmează.

Nuanţele care colorează vitrinele celor mai în vogă magazine sunt cele care ne duc cu gândul la pictura flamandă: muştariu, ocru, măsliniu, kaki, vişiniu, dar şi clasicele alb şi negru.

Comenteaza