Clujul cu Flori! Concurs cu premii pentru cele mai frumoase ferestre, balcoane sau faţade din oraş

Clujul cu Flori! Concurs cu premii pentru cele mai frumoase ferestre, balcoane sau faţade din oraş

Concursul care-i provoacă pe clujeni să și înfrumusețeze cu flori ferestrele, terasele, fațadele locuințelor și să amenajeze cât mai plăcut vederii grădinile caselor și spațiile verzi din fața blocurilor în care locuiesc continuă şi în 2018.

“Având în vedere că, la prima ediție, au fost înscrise  aproape 40 de proiecte în concurs, putem să spunem că inițiativa noastră a fost bine primită de clujeni. Datorită acestui lucru, am hotărât să continuăm proiectul și în acest an, cu speranța că vom putea dubla, cel puțin, numărul participanților. Credem cu tărie că, în câțiva ani, orașul nostru se va schimba în mai bine și în această direcție și va putea purta cu mândrie denumirea de ’’Capitala florilor’’. În acest sens, anul acesta facem apel la companii, firme, instituții și alte entități juridice să se alăture proiectului prin împodobirea cu flori a fațadelor clădirilor unde își au sediul”, a declarat Szenkovics Dezső, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

Concursul ’’Clujul cu flori’’ se va desfășura în intervalul 15 mai – 31 iulie, perioadă în care toți cluje niivor putea să-și înscrie propriile proiecte florale în concurs. Înscrierea se face prin accesarea site-ului www.orasulfrumos.ro și încărcarea pe site a maximum cinci fotografii cu amenajarea peisagistică respectivă. Pe parcursul concursului, clujenii vor putea cumpăra flori de la Ferma Steluța, partener al proiectului, pe baza unui voucher de reducere. Voucherele vor putea fi ridicate de la sediul Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului (str. Iuliu Maniu nr. 2, et. 1, ap. 5).

Juriul va decerna premii pentru patru categorii: cea mai frumoasă fațadă, cea mai frumoasă fereastră, cel mai frumos balcon și cea mai frumoasă grădină. Vor exista, de asemenea, premii speciale oferite de Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului și de partenerul proiectului, Ferma Steluța din Cluj.

Desemnarea proiectelor câștigătoare se va face la începutul lunii septembrie, urmând ca mai apoi să aibă loc decernarea premiilor. Criteriile de jurizare vor ține cont în special de amplasarea, cromatica şi formele în care au fost aranjate florile, diversitatea florilor folosite, maniera în care acestea armonizează cu mediul în care au fost amplasate.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza