Cu ce se ocupă Tabita, soția lui Cătălin Cherecheș, în timp ce acesta se află la închisoare

Cu ce se ocupă Tabita, soția lui Cătălin Cherecheș, în timp ce acesta se află la închisoare
| Foto: digi24

Tabita Cherecheș, soția fostului edil, a preluat conducerea afacerilor familiei, administrând un lanț de produse de imprimerie, papetărie și rechizite școlare, precum și servicii de publicitate, marketing și promovare.

După condamnările lui Cătălin Cherecheș și ale socrilor săi, afacerile familiei, inclusiv cofetăriile și magazinul de rochii de evenimente, au înregistrat dificultăți financiare. În acest context, Tabita Cherecheș a decis să își extindă activitatea în noi domenii.

Potrivit datelor Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci, pe 1 iulie 2024, Tabita Cherecheș a depus două cereri de înregistrare marcă pentru aceeași companie: una pentru produse de imprimerie, papetărie și rechizite școlare, servicii de publicitate, marketing și promovare, și alta pentru servicii de telecomunicații, educație, divertisment și sport. Potrivit Realitatea.net, costul estimativ al mărcilor înregistrate este de aproximativ 1.600 de euro.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat în noiembrie 2023 de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Fostul primar a fugit din țară folosind un act de identitate al unei rude, însă a fost prins ulterior de autoritățile germane și extrădat în România.

De asemenea, soacra lui Cherecheș a fost prinsă în flagrant la Cluj Napoca, încercând să ofere 50.000 de euro mită mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel, cu scopul de a obține o sentință favorabilă pentru Cătălin Cherecheș.

În data de 4 iulie 2024, Curtea de Apel Târgu Mureș a confirmat condamnările pentru dare de mită și complicitate la dare de mită în cazul socrilor fostului primar. Instanța a menținut pedepsele de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru G.C. și 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru G.D.P, sub măsura controlului judiciar.

Comenteaza