Cunoscut ca remediu natural încă din preistorie, luptă cu cele mai aspre boli, inclusiv cancerul
- Scris de Ziua de Cluj
- 08 Noi 2016, 14:49
- Life
- Ascultă știrea
Cunoscut și sub numele de usturoi, rădăcină-sălbatică, tormac, hreanul este o plantă legumicolă perenă, cu tulpina subterană cilindrică, groasă, albă, cu frunzele mari și cu flori albe.
Hreanul este cea mai importantă sursă de glucosinolate, de zece ori mai puternic decât broccoli, ceea ce îl recomandă ca remediu în lupta impotriva cancerului. Potrivit unui studiu recent făcut la Universitatea Illinois, Statele Unite, administrarea zilnică de hrean creşte rezistenţa organismului uman la boala malignă, atât în ce priveşte prevenirea îmbolnăvirii, cât şi la tratamentul bolii deja instalate.
Pacienţii cu tumori cu diferite localizări care consumă hrean, în special amestecat cu sfeclă, prezintă o încetinire în evoluţia bolii, iar tratamentele alopate sunt potenţate.
Este folosit ca leac în bronşite, pneumonii, astm, gripă, răceli, cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, inapetenţă, stări de debilitate fizică, ajută digestia ,tuse, gripă, guturai, astm bronşic, bronşită cronică, alte afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, nevralgii intercostale.
Având proprietăţi diuretice, hreanul ajută la eliminarea nisipului şi pietrelor de la rinichi.
Rădăcina de hrean combate atonia digestivă, creşte pofta de mâncare şi stimulează activitatea vezicii biliare, accelerează peristaltismul intestinal, fiind, în funcţie de cantitatea consumată, laxativ şi purgativ.
Antibacterian eficient, hreanul, atacă bacteriile parazite din rinichi, vezică şi de pe traiectul urinar, distrugându-le. Poate fi cu succes asociat tratamentelor cu antibiotice în infecţii urinare (cistită) şi renale.
În caz de anemie la adulţi, se recomandă a se consuma zilnic salată de hrean cu sfeclă roşie, hreanul optimizând funcţia metabolismului, aşa încât fierul prezent în celelalte alimente să poată fi asimilat de către organism.
Proprietăţiile antiinflamatoare şi detoxifiante ale hreanului, îl recomandă ca adjuvant în bolile reumatice şi gută, iar cataplasmele cu rădăcină rasă de hrean sunt eficiente în calmarea durerilor articulare.