Foto Dacă te dai singur jos din pat în fiecare dimineață, ești un om norocos! Un vis care pe Cristian îl costă 47.000 de euro

Dacă te dai singur jos din pat în fiecare dimineață, ești un om norocos! Un vis care pe Cristian îl costă 47.000 de euro

Cristian are 17 ani și trăiește, de când se știe, într-un scaun cu rotile. Într-o lume în care adolescenții își doresc un nou model de smartphone, Cristian vrea doar să meargă.

Dacă te dai singur jos din pat în fiecare dimineață, ești un om norocos. Puțini dintre noi realizează ce binecuvântare este să poți face lucruri atât de simple. Cristian are 17 ani și trăiește, de când se știe, într-un scaun cu rotile. Tânărul suferă de tetrapareză spastică, o afecțiune care l-a țintuit la pat și i-a marcat existența. 

În ciuda realității dure cu care se confruntă zi de zi, Cristian a demonstrat o ambiție de neclintit și o voință de fier, încercând să facă lucruri pe care alții le iau de-a gata. Se îmbracă singur, mănâncă singur, citește și scrie, chiar dacă fiecare mișcare îi cere un efort enorm. În tot acest timp, zâmbetul său a rămas intact, un semn al puterii interioare de neclintit. Responsabilă de această atitudine față de viață este nimeni alta decât mama sa.

Pentru Nicoleta, viața a fost însă o luptă continuă. De la aflarea diagnosticului, și-a dedicat fiecare clipă îngrijirii fiului său.

„Este greu de descris în cuvinte ce simți când îți dai seama că propriul tău copil este special. Dar cu ajutorul și suportul familiei am reușit să mă mobilizez și să fac tot ce îmi stă în putință ca el să fie bine. Imediat după naștere mi-am dat seama că va trebui să renunț definitiv la job pentru a putea avea grijă de Cristian. Avea doar două luni și jumătate când a început kinetoterapia. Au trecut 17 ani de atunci, timp în care am mers zi de zi împreună la recuperare, logopedie, analize, internări, dar nu ne dăm bătuți," ne-a povestit Nicoleta cu lacrimi în ochi.

Dacă te dai singur jos din pat în fiecare dimineață, ești un om norocos! Un vis care pe Cristian îl costă 47.000 de euro

În urmă cu doi ani, o echipă de medici din Turcia a reușit să îi redea speranța la o viață normală. Doctorii i-au implantat un dispozitiv pentru reducerea spasticității și implicit a riscului de AVC din cauza problemelor neurologice generate de tetrapareză spastică. Cu toate acestea, timpul îndelungat petrecut în scaunul cu rotile i-a cauzat alte probleme grave de sănătate. Cristian suferă de scolioză și cifoză severă. Deformarea extremă a coloanei vertebrale riscă să-i străpungă plămânii, provocându-i grave probleme de respirație. Din acest motiv Cristian are nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală în Turcia. Costurile se ridică la peste 47.000 de euro, sumă pe care familia sa nu o poate acoperi singură.

,,Cristian este un luptător. Nu a încetat niciodată să viseze la o viață normală, să creadă că va putea să aibă pe viitor propria familie, copii, o casă," ne mărturisește Nicoleta.

Dacă te dai singur jos din pat în fiecare dimineață, ești un om norocos! Un vis care pe Cristian îl costă 47.000 de euro

,,În aceste momente critice avem puterea de a aduce o schimbare în viața lui Cristian. Fiecare donație, oricât de mică, poate contribui la tratamentul care îi poate salva viața. Imaginați-vă bucuria unui tânăr care, după o viață în scaunul cu rotile, poate să-și trăiască visurile," Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o Inimă. 


Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/cristian-mogos/Denumire entitate:

Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ"
CIF: 31015982
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL
Banca: Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să menționați "CRISTIAN MOGOS" în detaliile plății.

Comenteaza