DJ născut în Ardeal, crescut în Spania, dar visează să urce pe scena UNTOLD, la Cluj-Napoca

DJ născut în Ardeal, crescut în Spania, dar visează să urce pe scena UNTOLD, la Cluj-Napoca

Un tânăr din România care trăieşte „visul spaniol” doreşte să se întoarcă în România şi devină celebru la Cluj-Napoca deoarece a înţeles că festivalul UNTOLD e o putere în România.

Paul Manuel Sidea este născut într-un orăşel din Ardeal şi a crescut înSpania, dar visează să devină un DJ sau producător profesionist în țara sa natală și să bucure publicul de la festivalul UNTOLD din Cluj-Napoca cu muzica și cu mixajele sale. Tânărul se pregăteşte să ajungă DJ profesionist, dar recunoaşte că este greu să crești într-o țară străină și să cultivi o dragoste pentru muzică, unde nimeni să nu vrea să-ți dea o șansă. Cei care i-au oferit sprijin necondiţionat spune că au fost părinții pe care îi descrie ca fiind „atât de înțălegatori”, ajutându-l să îşi urmeze visul.

Paul spune că ei i-au insuflat dragostea pentru muzică. „Înainte de a ne muta în Spania la vârsta de 5 ani, din cauza unor probleme financiare, tatăl meu a lucrat ca vânzător de CD-uri muzicale în pieţe, în special în Ştei și Beiuș, judeţul Bihor. Mama mea mergea uneori să-l ajute și eu mergeam cu ea. Acel contact de atât de mic cu muzica a trezit ceva în mine”, spune Paul.

În timp ce mulţi români se gândesc să emigreze, Paul visează să revină în ţară şi spune că iubeşte România foarte mult nu doar pentru că este ţara sa natală. Totodată spune că festivaluri precum Untold în Cluj-Napoca și Neversea în Constanța, scena electronică și EDM (Electro Dance Music), au început să se ridice cu mai multă forță într-o țară cu o metalitate închisă în ceea ce privește muzica, chiar dacă a avut artiști pop de talie mondială.

„Până la deschiderea acestor festivaluri, electronica din această țară a rămas ca ceva underground, la fel ca Rockul și Hip Hop-ul, fiind doar muzică popular și manelele respectate la nivel social”, adaugă Paul.

„Datorită acestei iubiri pentru muzică, de la vârsta de 9 ani m-am instruit singur în producția muzicală si mix doar prin videoclipuri de pe YouTube ale artiștilor pe care îi admir și prin videoclipuri ale youtuberilor din comunitate electronică/DJ. Acum mă aflu inscris într-o academie de DJ, predată de DJ profesioniști din Spania, precum EME DJ și Jas Processor. Acesta îl urmez  în paralel cu studiile mele universitare. Pe deaparte, recent m-am înscris la un concurs numit Dj Challenge, creat de unul dintre cei mai buni DJ din Spania Sergei Rez, Ibai Cereijo (agent de marketing al marilor festivaluri electronice precum Medusa, DreamBeach sau Tomorrowland Barcelona) și Oscar Hernandez (promotorul agenției de dj numărul 1 din Spania). Acest concurs este complementat cu o serie de masterclass-uri, în care ni se desvăluie o serie de secrete despre această parte din industria muzicală. Toate aceste cheltuieli de bani și timp liber le-am dedicat pentru a putea să mă antrenez și forma cât mai mult ca artist, și pentru a le pune întru viitor în practică în țara mea și încânta acel public”, mai spune tânărul DJ.

„Cel mai mare obiectiv al meu pe termen lung este ca într-o zi să pot mixa la festivalul Untold și să fac parte dintre acei oameni care au demonstrat puterea României la nivel de spectacol internațional”, încheie aspirantul la UNTOLD.

Festivalurile și concertele ar putea fi organizate în vara aceasta fără să fie impus un număr limitat de participanți. Vor exista însă anumite condiții, conform Ministrului Culturii. Ar putea fi primiți doar cei care s-au vaccinat anti-Covid, au un test negativ sau un document care să arate că au trecut prin boală.

Comenteaza