Elon Musk ia în considerare retragerea platformei X (Twitter) din UE

Elon Musk ia în considerare retragerea platformei X (Twitter) din UE

Elon Musk ia în considerare retragerea platformei sale de socializare X, numită anterior Twitter, din Uniunea Europeană, conform unei relatări media.

Miliardarul din domeniul tehnologiei este nemulţumit de Legea UE privind serviciile digitale (DSA), a scris,  - conform DPA, joi site-ul Business Insider, citând o persoană familiarizată cu compania.

Actul legislativ privind serviciile digitale obligă marile platforme online să ia măsuri consecvente şi rapide împotriva discursurilor care incită la ură, printre altele, scrie Agerpres.

X a primit recent o listă de întrebări din partea Comisiei Europene, care doreşte să afle mai multe despre modul în care platforma de socializare îşi îndeplineşte obligaţiile.

Solicitarea Comisiei a urmat dovezilor că apelurile la violenţă şi dezinformarea s-au răspândit pe X după atacul asupra Israelului comis de organizaţia extremistă palestiniană Hamas.

Comisarul UE Thierry Breton s-a referit, printre altele, la rapoarte privind imagini şi înregistrări de jocuri video trucate care au fost prezentate ca înregistrări reale. Încălcările DSA sunt pasibile de sancţiuni grele.

Conform Business Insider, Musk a discutat despre a face X să nu mai fie disponibilă în UE sau să blocheze accesul utilizatorilor din regiune.

Musk, născut în Africa de Sud, a concediat mai mult de jumătate din forţa de muncă după ce a cumpărat compania numită anterior Twitter pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari în 2022. Echipele responsabile cu controlul conţinutului au fost, de asemenea, puternic afectate.

Magnatul stabilit acum în SUA, care are opinii politice de dreapta, a susţinut că Twitter a restricţionat excesiv libertatea de exprimare înainte de preluare.

Etichete
Comenteaza