Ghenie a mai vândut un tablou. Suma fabuloasă cu care a fost cumpărat

Ghenie a mai vândut un tablou. Suma fabuloasă cu care a fost cumpărat
| Foto: Facebook/Adrian Ghenie

O lucrare a artistului Adrian Ghenie, pictorul şcolit la Cluj-Napoca, a fost vândută prin licitație, la Hong Kong. Este vorba despre ”Figure on the Beach”, realizată în 2019.

Lucrarea intitulată ”Figure on the Beach”, realizată în 2019 de Adrian Ghenie, cel mai bine cotat pictor român, a fost vândută prin licitație, la Hong Kong, de casa de licitații Sotheby's, pentru suma finală de 19,8 milioane dolari Hong Kong (HKD), echivalentul a 2,3 milioane euro, conform datelor Profit.ro. Lucrarea fusese estimată între 20 şi 30 milioane dolari Hong Kong, iar prețul de pornire în licitație a fost de 10 milioane. 

Tabloul îl reprezintă de fapt pe pictor pe o plajă, fiind o trimitere istorică și reinterpretare, în stilul care l-a făcut cunoscut pe Ghenie, a lucrării lui Picasso ”Plaja”.

Ghenie a mai vândut un tablou. Suma fabuloasă cu care a fost cumpărat

Adrian Ghenie, 44 ani, s-a născut în Baia Mare şi este stabilit, în prezent, la Berlin. Celebrul pictor român a absolvit în 2001 Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, unde l-a avut profesor pe reputatul pedagog Ioan Sbârciu. Datorită talentului său, Ghenie a ajuns să fie cunoscut la nivel mondial, iar tablourile pe care le pictează să se vândă cu milioane de dolari. 

 

Comenteaza