Ghid de cumpărături inteligente

Shopping-ul dă dependență! Este un lucru testat de foarte multe femei…și bărbați. Desigur, interesele sunt diferite, însă goana după achiziția obiectelor preferate nu se termină niciodată, odată ce ai luat startul.

O poți numi viciu, plăcere vinovată sau momentul tău de răsfăț, oricum ar fi, dorința avidă de a cumpăra ceva te poate duce în faliment. Multe dintre noi mergem la cumpărături și venim cu ceva acasă doar de dragul de a fi achiziționat ceva nou, nu pentru că aveam nevoie de acel lucru sau pentru că ne-ar fi plăcut foarte mult. Însă nu trebuie să intri în panică, chiar și această dependență se tratează. Există câteva reguli simple care te pot disciplina și care te vor ajuta să reduci cheltuielile la minim, fără să suferi prea mult.

Temperează-ți impulsul de a cumpăra

În primul rând, gândește-te foarte bine ce ai nevoie, înainte de a începe o sesiune de cumpărături. De exemplu, când pleci la supermarket, fă-ți o listă cu toate produsele de care ai nevoie de acolo și nu te abate de la ea, indiferent ce ai vedea nou în rafturi.

De asemenea, dacă ai observat că ai nevoie de câteva bluze noi, atunci când intri pe un magazin online vizitează strict colectia de bluze pentru dama. Rezistă tentației de a intra și pe celelalte categorii de produse pentru că sigur vei găsi o fustă, un sacou, o pereche de pantaloni sau alte piese pe care să le asortezi la bluze.

Nu investi în lucruri scumpe decât dacă este absolut necesar. E posibil să fii atrasă de o noua geanta de dama, o pereche de cizme cool dintr-o colecție de brand sau multe alte lucruri noi. Gândește-te 24 de ore înainte de a face comanda. Dacă te-ai gândit toată noaptea la acel lucru și încă ți-l dorești, atunci cumpără-l. Dacă ai uitat deja de el, înseamnă că poți trăi fără el.

Mizează pe reduceri

Unele persoane vânează reducerile și cumpără doar când găsesc un chilipir. Mulți tind să îi numească zgârciți, însă aceste persoane fac, de fapt, shopping inteligent. Ar fi indicat să urmărești și tu perioadele de reduceri sau, dacă îți place o piesă, să o urmărești până este trecută la reduceri. De exemplu, dacă ai găsit un model preferat între infinitele variantele de rochii de zi și acesta este prea scump, ai răbdare până la final de sezon. Cu siguranță o vei cumpăra la jumătate de preț.

Vânează cupoanele și reducerile pe care ți le trimit magazinele online pe email. De obicei, ai tendința de a ignora aceste mesaje. Însă ele îți pot fi cu adevărat de folos la următoarele cumpărături, pentru a evita să faci gaură în buget.

Compară înainte să cumperi. Indiferent că vorbim de electrocasnice, electronice, obiecte de decor sau mobilier, piese vestimentare sau orice alte obiecte, caută-le la mai mulți furnizori înainte de a cumpăra și alege varianta cea mai puțin costisitoare. Sau optează pentru un model similar la un preț mai mic.

Dacă vei ține cont de aceste reguli, vei vedea cum bugetul tău se va îmbunătăți de la an la an.

Comenteaza