Gurmandia, ţara pofticioşilor. S-a deschis cel mai mare food-court din Cluj FOTO

Gurmandia, ţara pofticioşilor. S-a deschis cel mai mare food-court din Cluj FOTO
Daţi-le încolo de cântare! Weekendul acesta nu e vreme pentru calcule, ci pentru mâncat pe săturate.

La Cluj s-a deschis cel mai mare food-court. Nu este la mall, ci în aer liber, pe aleea Stadionului, unde până duminică are loc Street Food Festival. Peste 50 de restaurante au venit să îţi prezinte produsele tip „street-food" şi să îţi înfierbânte imaginaţia de pofticios.

O poartă mare, de lemn, instalată la intrarea pe alee dinspre Parcul Central, te face să simţi că ai pătruns în Gurmandia. Imediat pe dreapta şi prima pe stânga te întâmpină reţete americane, asiatice, mexicane, canadiene, nemțești, mediteraneene și românești. Mai concret, burgeri, sandwich-uri cu peşte, porc şi vită, quesadilla, fajitas, adevărate "buchete" de cârnaţi, aripioare picante şi costiţe. Am văzut mulţi cartofi prăjiţi, puţini mititei şi, dacă vă vine să credeţi, nu am identificat nicio porţie de shaorma.

Chef Foa împreună cu Flavours au venit la Cluj cu o rețetă originală de „pastrami", Chef off the Grid cu „porchetta sandwich", iar cei de la Arrosticini cu tradiția italiană. Să adăugăm dulciurile - clătite, cheesecake-uri şi alte bunătăţi, dar şi berea nefiltrată pentru a ne convinge că cel mai delicios meniu din acest weekend se savurează în stradă.

Standurile au fost asaltate de gurmanzi şi, la cele mai râvnite preparate, s-au format rânduri enorme. Apoi oamenii s-au aşezat la mese, pe iarbă sau direct pe ciment pentru a se bucura în tihnă de mâncare. Au avut parte şi de entertainment: mai multe trupe au concertat pe scena dintre stadion şi Sala Polivalentă. Prima seară de festival s-a încheiat cu un super-concert oferit de JazzyBit la Festival Stage și cu proiecția filmului Cooking History la Culinary Outdoor Cinema.

"Putem spune că prima zi de festival a fost una de succes. Estimăm că în cadrul festivalului în prima zi traficul total a fost de 9.000 de persoane care s-au bucurat de absolut toate bunătățile din festival. Am fost extrem de încântați să vedem că pentru pauza de masă un număr considerabil de oameni au ales un cadru non-conformist și anume Street Food Festival. Invităm în continuare toți gurmanzii să ne viziteze pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca până duminică, 10 iulie și să celebrăm împreună debutul cu succes a primului festival de street-food din România.", a spus Nely Borza, project manager Street Food Festival.

Festivalul se va încheia duminică, dar până atunci pofticioşii au timp să guste fiecare preparat.

 

Comenteaza