Video Imagini rare! Splendoare în zăpadă... Râs surprins de camere în Apuseni

Imagini rare! Splendoare în zăpadă... Râs surprins de camere în Apuseni

Un râs a fost surprins de o cameră montată în Parcul Natural Apuseni în timpul unei "plimbări" prin zăpadă.

În înregistrare apare un râs, cea mai mare și frumoasă felină din Europa, care înaintează tacticos prin stratul gros de zăpadă din pădure... 

Reprezentanții Romsilva au postat imaginile surprinse de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii din cadrul parcului natural.

"Splendoare în zăpadă... Râsul este un prădător foarte discret, rar văzut în libertate. Trăiește în libertate circa 17 ani, iar prezența acestuia este un indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat.

Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare, acesta fiind un vânător solitar.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN", transmite Romsilva.

Comenteaza