Încep planurile pentru vacanţa perfectă în 2016. Ce oferte pregătesc agenţiile de turism

Încep planurile pentru vacanţa perfectă în 2016. Ce oferte pregătesc agenţiile de turism
Turiştii care vor să prindă cele mai bune oferte şi reduceri se înghesuie încă de acum să îşi facă rezervările pentru un sejur de vis.

Cele mai tentante pachete turistice au fost prezentate în acest weekend, la Cluj, în cadrul târgului de profil care se desfăşoară până duminică în Sala Polivalentă. Zeci de agenţii turistice s-au bătut în oferte şi reduceri, iar clujenii care au trecut pragul evenimentului au putut să găsească o gamă largă de opţiuni, clasificate după bugetul sau preferinţele fiecăruia.

Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, Turcia şi Grecia rămân în topul preferinţelor turiştilor români, în timp ce iubitorii vacanţelor exotice optează pentru Republica Dominicană. În plus, pe lângă ofertele care i-au consacrat deja, agenţii de turism pregătesc şi destinaţii noi pentru pasionaţii de călătorii.

"Destinaţiile în trend au rămas cam aceleaşi: sunt foarte căutate Antalya şi Grecia cu Zakynthos, Creta sau Chania şi mai apoi Spania cu insula Mallorca, iar ca destinaţii exotice se caută foarte mult Republica Dominicană, Maldive, Mauritius. Noi, ca noutate pentru acest an avem charterul pe Santorini, emblema insulară a Greciei. Ca şi alte noutăţi, ne-am dezvoltat foarte mult pe partea de circuit anul acesta şi avem un circuit inedit în Fiordurile Norvegiei , în capitalele nordice, dar şi pe Portugalia şi China", a precizat Alexandra Mureşan, agent de turism la Paralela 45.

Dacă pentru staţiunile din Grecia turiştii pot plăti şi puţin peste 300 de euro, un sejur în Maldive poate urca până la circa 2.500 de euro. Printre preferinţele turiştilor români sunt şi city break-urile în oraşe europene precum Milano, Roma, Londra sau Barcelona.

"Avem oferte de chartere pe destinaţiile clasice - Grecia, Turcia, Spania, dar aceleaşi destinaţii le avem şi cu transport individual. Ca destinaţii exotice, noi avem Republica Dominicană, Cuba, Mexic, Thailanda, Indonezia, Mauritius, Maldive, Sri Lanka. Alte oferte sunt cele de city break, care pornesc de la 144 de euro de persoană pentru trei nopţi", a precizat Bogdan Câmpean, din partea Eximtur.

La mare căutare sunt şi croazierele care, după spusele specialiştilor, încep să crească de la an la an ca şi produs. „Preferinţele pentru croaziere au crescut foarte mult în ultimii ani, pentru că românul îşi dă seama că este o alternativă extraordinară la vacanţa pe uscat; dacă vrei să ai o vacanţă pasivă poţi să o ai şi pe bordul unui vas de croazieră - să stai să faci plajă, să mergi la spa, să mănânci, să mergi la diverse programe de divertisment, dar în acelaşi timp dacă vrei o vacanţă activă, la fel de bine poţi să ai parte de asta la bordul unui vas - în fiecare zi eşti în alt port, orizontul ţi se schimbă. Noi avem oferte pentru întreaga lume - Europa, America de Nord, America de Sud, Australia, Noua Zeelandă. Iar acum, la târg, avem nişte oferte speciale, care sunt valabile până la finele lunii februarie, pe Mediterana de Est, Mediterana de Vest, Emiratele Arabe Unite, Caraibe, Cuba, Fiordurile Norvegiene", a declarat Casiana Bârşa. Potrivit acesteia, cea mai căutată destinaţie de croazieră este Mediterana, unde un sejur în lunile mai sau iunie începe de la 399 de euro/persoană.

De la târg nu au lipsit nici ofertele de wellness&spa. Expozanţii au pregătit şi pachete în staţiuni precum Băile Herculane, Sovata, Băile Felix sau chiar Hajduszoboszlo. Spre exemplu, pentru un sejur de şase zile la un hotel de două stele din Băile Herculane, doritorii vor trebui să scoată din buzunare puţin peste 700 de lei.

Ofertele pentru litoralul românesc, dar şi pentru alte zone turistice ale ţării noastre şi-au făcut şi ele loc în broşurile vacanţei perfecte în 2016. Preţurile pentru un sejur de cinci zile, all inclusive, la un hotel de trei stele din Jupiter pornesc de la 715 lei (tarif early booking). Şi Mocăniţa de pe Valea Vasărului, singura cale ferată forestieră care mai funcţionează astăzi, este promovată în cadrul târgului de turism.

Comenteaza