Foto Magia fluturilor tropicali, la Grădina Botanică „Alexandru Borza”

Magia fluturilor tropicali, la Grădina Botanică „Alexandru Borza”

Printre vedete se numără Monarhul american (Danaus plexippus), faimos pentru migrarea sa de 4000 km, Morfo amazonian (Morpho peleides), strălucitor prin nuanțele sale metalice albastre, Monarhul african (Danaus chrysippus), adaptat zonelor calde din Africa, Hamadryas feronia, cunoscut ca „pocnitorul” datorită sunetelor de apărare, și Cethosia biblis, cu o colorație intensă care semnalizează toxicitatea sa naturală.

Expoziția are loc până în 6 octombrie 2024, zilnic, între orele 10h-16h, în sera de lângă Institutul Botanic. Orele de vizitare sunt astfel alese pentru ca fluturii să fie în perioada de maximă activitate.

De luni până vineri, între orele 10h-13h au prioritate grupurile organizate (15-25 persoane), pe bază de programare în avans cu cel puțin o zi înaintea vizitei (grupuri școlare sau educaționale de minimum 15 persoane), la adresa: https://calendly.com/programare_biogeo/expozitie-fluturi...Pentru grupurile organizate perioada de vizitare este de 20 de minute. Ultima intrare în expoziție se face la ora 15h45. 

Accesul la expoziție este inclus în biletul de intrare în Grădina Botanică.

Comenteaza