Maşini conducându-se singure, pe străzile din Canada

Maşini conducându-se singure, pe străzile din Canada
Mașinile autonome pot fi văzute circulând, de luni, în provincia Ontario din Canada, ca parte a unui proiect-pilot.

Potrivit AFP, acest tip de automobile circulă pentru prima dată pe drumurile canadiene, ca parte a unui proiect-pilot al provinciei Ontario, care vrea să se impună ca un important jucător pe această piață promițătoare în America de Nord.

Pe drumurile canadiene au circulat un Lincoln MKZ, supranumit Autonomoose, construit dintr-un joc de cuvinte între "autonom", care înseamnă "sine" și "elan", referindu-se la impuls, elanii fiind animale răspândite în Canada, un alt model al acestui brand al grupului Ford și o dubă Mercedes Sprinter.

Dezvoltarea automobilelor fără şofer a fost de la început sprijinită în Ontario în speranța de a ajunge "un lider mondial pe piața vehiculelor autonome."

Acest proiect-pilot de zece ani include prezența unei persoane în fiecare dintre mașinile autonome în timpul deplasării acestora. Proiectul este condus de Universitatea din Waterloo, Grupul Hymer și Edwin BlackBerry QNX, o filială a fostului lider al smartphone-urilor.

Ontario, provincia cea mai bogată și mai populată din Canada, găzduieşte fabrici ale celor mai mari grupuri de automobile din SUA, cum ar fi Chrysler, Ford, General Motors, Honda şi Toyota.

"Ecosistemul inovației în Ontario, cu cele mai mari clustere de tehnologii auto tehnologia informației și curată, ceea ce face provincia locul ideal pentru a dezvolta tehnologii pauză, ca acest proiect-pilot ", a declarat o declarație din Ontario ministrul dezvoltării economice Brad Duguid.

Mașinile autonome sunt una dintre cele mai avansate sectoare în domeniul cercetării auto, producătorii fiind preocupaţi să obţină automobile care să poată fi utilizate în siguranţă. 

 

 

Comenteaza