Momente grele pentru soția președintelui sirian Bashar al-Assad. A fost diagnosticată cu un nou tip de cancer

Momente grele pentru soția președintelui sirian Bashar al-Assad. A fost diagnosticată cu un nou tip de cancer

Asma, soţia preşedintelui sirian Bashar al-Assad, care s-a vindecat după un cancer la sân, a fost diagnosticată recent cu o nouă afecțiune oncologică.

”După ce a prezentat diverse simptome şi semne clinice şi în urma unei serii  de examene medicale, Prima Doamnă Asma al-Assad a fost diagnosticată cu o leucemie mieloidă acută”, anunţă preşedinţia siriană.

Conform Le Figaro, soţia preşedintelui sirian va urma un tratament specializat.

În august 2019, Asma, în vârstă de 48 de ani și mama a doi băieţi şi unei fete, a anunţat că s-a vindecat complet de un cancer la sân în urma unui tratament.

Numită ”Roza Deşertului” derevista americană Vogue, înainte de izbucnirea Războiului din Siria, în 2011, Asma al-Assad a fost ulterior criticată aprig din cauza tăcerii sale asupra represiunii sângeroase a manifestaţiilor în favoarea democraţiei şi apoi a rebeliunii.

Născută în Marea Britanie în 1975, Asma al-Assad a lucrat pentru JP Morgan la Londra înainte de căsătoria sa și a încercat să modernizeze imaginea președinției siriene. Ea a fondat organizația caritabilă Syria Trust for Development, cu sediul la Damasc, una dintre puținele organizații de acest tip autorizate să lucreze în zonele controlate de guvern. Peste o jumătate de milion de persoane au fost ucise de la revolta pașnică din 2011, care a degenerat în război civil și a divizat Siria.

Comenteaza