Foto O clujeancă a cucerit reţelele de socializare: De la Bullying, la Best Fashion and Tik Tok Influencer
Lorena este din Cluj-Napoca şi a devenit de curând o inspiraţie şi un simbol al frumuseţii în Social Media. Influenceriţa are peste 100 de mii de followers pe Instagram şi peste 150 de mii de fani pe Tik Tok.
Te-ai întrebat vreodată cât de grav poate fi bullying-ul? Lorena Şerban îţi spune povestea ei care a schimbat-o într-o tânără de succes. Lorena are 20 de ani, este din Cluj-Napoca, iar din cauza bullying-ului a devenit anorexică, neconştientizând cât de gravă era starea în care se afla, scrie Mediafax.
Studenta şi-a revenit după o perioadă de şedinte terapeutice în care a înţeles că problema nu era la ea, ci la cei care o abuzau verbal. Tânăra a fost desemnată recent ca fiind Best Fashion and Beauty Tik Tok influencer.
„Ceea ce fac pentru online este un vis pentru mine, nu pot să cred că lucrul ăsta, că oameni mă plac pentru pozele mele, pentru cum sunt eu de fapt. Mie chiar nu-mi vine să cred că ajungând de la o persoană foarte nesigură şi fără încredere în sine, am ajuns să pot să inspir pe alţii, mi se pare un lucru wow”, spune influenceriţa din Cluj.
De la 40 de kilograme cât avea înainte, Lorena este în prezent şi instructor de Zumba şi studiază nutriţia. „Când am ajuns la pubertate am început să mă îngraş şi lucru ăsta a fost văzut şi de colegii mei care au început să râdă de mine şi să-mi zică lucruri urâte şi văzând că mă afectează şi că răspund cumva negativ la insultele lor, au continuat şi s-au agravat chestiile astea şi m-a afectat foarte foarte tare”, povesteşte Lorena. „Am ajuns să mănânc un iaurt şi un măr pe zi. Adică am intrat într-un cerc din care n-am mai putut să mai ies”, continuă tânăra clujeancă.
Psihologii spun că astfel de cazuri nu sunt rare şi din păcate bullying-ul este o problemă tot mai frecventă. „Vestea bună este că bullying-ul poate fi combătut, iar primul pas îl contituie conştientizarea existenţei lui. Cel mai adesea un copil care a fost uşor agresat ajunge să abandoneze şcoala de teama de a nu fi din nou agresat. De asemenea în foarte multe situaţii se ajunge la tulburări de sănătate mentală cum ar fi depresia, anxietatea, sau tulburările alimentare şi aici ne referim la anorexie şi la bulimie”, explică psihologul Mirela Ştefănescu.