O insulă de lângă Mykonos, plină cu peșteri cu ape turcoaz, a fost scoasă la vânzare. Cât costă

O insulă de lângă Mykonos, plină cu peșteri cu ape turcoaz, a fost scoasă la vânzare. Cât costă

Insula scoasă la vânzare este se află la doar câteva mile marine depărtare de Mykonos.

Grecii vând Tragonisi, o insulă nelocuită situată la câteva mile marine la est de Mykonos, care, se estimează, va aduce circa 50 de milioane de euro (54 de milioane de dolari).

Potrivit anunțului publicat de agenția imobiliară ZL Development Mykonos Golden Luxury , Tragonissi sau Dragonisi, o suprafață de 617 de acri este vândută fie întregă, fie pe bucăți, scrie Greek Reporter.

Insula nu are verdeață, ci doar pietre abrupte, ascuțite și pietriș alunecos. Vara, ambarcațiunile turistice fac excursii acolo deoarece are peșteri cu ape turcoaz, ideale pentru înot și scufundări.

Reputația "vecinei" Mykonos ca o insulă cosmopolită cu viață de noapte vibrantă și oferte de lux atrage în zonă o mulți turiști, astfel că cei care caută un loc mai retras ar putea găsi foarte atractivă insula Tragonisi, care oferă intimitate, fiind în același timp foarte aproape de zona plină de viață a insulei Mikonos.

De menționat că pe Tragonisi se află o mică biserică construită pe stânci sale, unde pe 11 iunie, ziua Sfinților Barnaba și Bartolomeu, se ține un festival cu participarea doar a bărbaților.

Mai multe insule din Grecia sunt scoase la vânzare

O insulă din Marea Ionică a fost scoasă la vânzare la o licitație în 2022 cu un preț de pornire de 3,8 milioane de euro (4,3 milioane de dolari), dar nu a găsit cumpărători până în prezent.

De asemenea, insula Makri din complexul Echinades este un paradis izolat în largul coastei Aitoloakarnania. Șase dintre insulele Echinade, inclusiv Oxeia cea mai mare, sunt deținute de șeicul Hamad bin Khalifa al-Thani, emirul Qatarului, care le-a achiziționat în 2013 pentru suma estimată de 10 milioane de dolari.

Makri, care are mai puțin de un kilometru pătrat, face parte, împreună cu restul Echinadelor, din Parcul Național Laguna Messolonghi-Aetolian, care este cel mai mare din  Grecia și al doilea ca mărime din Marea Mediterană.

Comenteaza