O parte din încasările de la Electric Castle, la restaurarea palatului din Bonţida GALERIE FOTO / VIDEO

O parte din încasările de la Electric Castle, la restaurarea palatului din Bonţida GALERIE FOTO / VIDEO
9.000 de oameni au fost prezenţi vineri seară la concertele din prima seară a festivalului Electric Castle de la Bonţida, conform organizatorilor, care estimează 30.000 de spectatori în cele trei zile ale evenimentului. O parte din banii de bilete vor fi daţi organizaţiei care gestionează restaurarea castelului Banffy din comună.

"La început am pornit de la o estimare de 15.000 de participanţi, însă, în funcţie de evoluţia pe care au luat-o ulterior lucrurile şi de feedback-ul primit, am scontat pe 24.000, iar acum pe 30.000 de spectatori (în cele 3 zile ale festivalului, n. red.) Vineri au fost 9.000 de oameni, iar sâmbătă, estimăm 11.000. Au venit oameni din Cluj-Napoca, Bucureşti, Braşov, Timişoara, Constanţa, cam din toată ţara, dar şi străini. Am întâlnit un biolog marin din Scoţia, un fotograf din Anglia", a precizat Andrei Vanca, responsabilul de relaţii publice (PR) al festivalului Electric Castle (21-23 iunie).

Conform acestuia, efuziunea provocată de festival are la bază "un mix de factori": locaţia, muzica şi evenimentele conexe care fac oamenii să vorbească despre acest eveniment. Potrivit calculelor organizatorilor, la un concert pot avea vizibilitate la scenă, în mod confortabil, 12.000 de oameni. "Aşadar, este spaţiu destul; pe viitor, dacă va fi cazul, vom putea repoziţiona scenele", a adăugat Vanca.

UPDATE Acesta a precizat că bugetul evenimentului este de 400.000 de euro, cea mai mare parte din bani provenind din vânzarea de bilete, respectiv din sponsorizări şi parteneriate. O parte din banii încasaţi din bilete vor merge către fundaţia Transylvania Trust, pentru lucrări de restaurare a castelului. "Asta a fost înţelegerea de la început. Noi am avut nevoie de o locaţie neconvenţională, ei au avut nevoie de bani, pentru recondiţionare", a punctat Vanca. El a nu a putut preciza de ce cuantum este vorba.

Pe lângă concertele de muzică în cadrul Electric Castle au loc şi activităţi conexe, precum workshop-uri, respectiv concursuri de skateboard, bmx sau graffiti, organizate cu sprijinul unei companii private. La activităţi sunt aşteptaţi atât persoanele neiniţiate, care îşi pot face o imagine, respectiv pasionaţii de skateboard, bmx, sau graffiti, care au ocazia de a participa la concursuri,

Comenteaza