O tânără absolventă speră să ia nota 5 la Bacalaureat și să urmeze medicina: „Am pile, mama lucrează acolo”

O tânără absolventă speră să ia nota 5 la Bacalaureat și să urmeze medicina: „Am pile, mama lucrează acolo”
| Foto: Facebook / Semnal

O tânără absolventă de liceu, proaspăt ieșită din examenul de Bacalaureat, visează să devină medic, deși speră să obțină doar nota 5 pentru a promova „examenul maturității”.

În timp ce majoritatea colegilor săi se străduiesc să obțină note maxime la BAC, eleva își dorește doar nota minimă necesară pentru promovare. Ambițiile sale nu sunt foarte înalte, recunoscând că nu are pasiuni sau aspirații clare și că se bazează pe ajutorul părinților, mama ei fiind deja în domeniul medical.

Intervievată de un reporter, tânăra a declarat: „Subiectul 1 a fost greuț, subiectul 2 l-am făcut perfect, iar subiectul 3 a fost așa și-așa.”

Întrebată ce notă crede că va obține, a răspuns fără ezitare: „5.”

Întrebată dacă este mulțumită cu această notă, ea a răspuns afirmativ, menționând că la română a făcut bine, iar la geografie speră să obțină o notă mai mare, ceea ce i-ar permite să treacă examenul.

Legat de planurile de viitor, tânăra a mărturisit că dorește să urmeze Medicina: „Da, trebuie doar să iau BAC-ul. Mama lucrează acolo și mă poate ajuta.”

Când reporterul a întrebat-o de ce nu urmează o carieră care să o pasioneze, tânăra a răspuns sincer: „Nu sunt pasionată de absolut nimic. De-aia nu știu și mă iau după mama.”

În timpul liber, tânăra mărturisește că „stă, se plimbă și nu prea face nimic,” considerându-se plictisită de această rutină.

La finalul interviului, a transmis un mesaj celor care urmează să dea examenul de Bacalaureat: „Sper că n-ați scris ‘Ion’. Va pica poezia anul viitor, 100%.”

Comenteaza