Omul călare pe o roată. Apariţie surprinzătoare în Parcul Mare

Omul călare pe o roată. Apariţie surprinzătoare în Parcul Mare
Un bărbat a apărut duminică pe lângă Parcul Mare călărind o roată şi a stârnit curiozitatea celor care se plimbau prin zonă.

Balazs Attila este din Cristuru Secuiesc şi a adus la Cluj, probabil în premieră, ceea ce se numeşte SOLOWHEEL, care în româneşte s-ar traduce ca o singură roată. Practic, sunt două mici platforme ataşate de o roată, pentru picioare; te urci şi ai plecat. Dacă te-ai plictisit, micile platforme se strâng şi rămâi cu un pachet metalic cât o pizza, de 10 kilograme, cu mâner. Solowheel este un vehicul electric care prinde 16 kilometri la oră.

"Are un giroscop, când e pornit nu se balansează. Recunosc că am căzut la început; are şi o curea, cu care te poţi ţine până te obişnuieşti, apoi nu mai ai nevoie de ea. Ca să porneşti trebuie să te apleci puţin în faţă, ca să frânezi, să te laşi puţin pe spate. Merge şi pe gropi, dar trebuie să te pricepi. Un Solowheel costă în România 1.800 de euro, la promoţie. În Europa costă cam 2.000 de euro. Avem website, avem pagină de Facebook, ne mai deplasăm prin oraşele mari să popularizăm jucăria aceasta cu care pietonii prind viteză", a spus Balazs.

Invenţia este americană, relativ recentă, iar în România o distribuie doar Attila şi colegii săi. Teoretic,pentru că deocamdată nu au vândut niciun Solowheel.

Etichete
Comenteaza