Oraşul din România intrat pe lista exploratorilor urbani de la "The Independent" pe 2023. A luat faţa Clujului la city break

Oraşul din România intrat pe lista exploratorilor urbani de la "The Independent" pe 2023. A luat faţa Clujului la city break
| Foto: https://independent.co.uk/iStock

Exploratorii urbani de la Independent au făcut o listă cu cele mai bune destinații de city break în 2023. Printre acestea se află și un oraș din România, care nu este nici Bucureştiul, nici Clujul, nici recent lăudatul oraş, Oradea. 

City break-urile ne dau ocazia să bifăm obiective turistice, cultura, istoria și tradițiile gastronomice din locurile relativ apropiate de noi, în doar câteva zile.

În Europa, Roma, Parisul și Barcelona sunt poate cele mai populare destinații de city break, însă bătrânul continent are multe comori mai puțin cunoscute și chiar neștiute. 

Exploratorii urbani de la Independent au făcut o listă cu orașele de bifat de către turişti în 2023, iar un oraş din România a urcat alături de Valetta, capitala Maltei, oraş patrimoniu UNESCO, sau celebrul Istanbul, poarta către Orient.

Pe lista celor de la Independent a oraşelor de văzut într-un city-break se află:
Valencia, Spania
Helsinki, Finlanda 
Baku, Azerbaidjan 
Liverpool, Marea Britanie 
Istanbul, Turcia 
Valletta, Malta
Timișoara, Romania
Miami, SUA 
Cadiz, Spania

Timișoara, Romania:
„Există toate șansele să nu fi auzit de Timișoara, al treilea oraș istoric al României din vestul țării. Dar acest lucru este pe cale să se schimbe în 2023, pentru că este una dintre cele trei Capitale Europene ale Culturii.

Înseamnă că orașul va derula un program complet de evenimente culturale, expoziții de artă, târguri de carte, spectacole de muzică clasică. Vezi timisoara2023.eu pentru mai multe informatii.

În afara ofertei sale artistice, Timișoara are o multitudine de clădiri baroc și arhitectură secesionistă frumoasă care mărginește piețe istorice”, scrie The Independent.

Comenteaza