Pașaportul românesc, pe locul al 14-lea în topul celor mai puternice din lume

Pașaportul românesc, pe locul al 14-lea în topul celor mai puternice din lume
| Foto: Arhiva

Românii pot intra în 177 de ţări fără a avea nevoie de viză.

România e pe locul 14 în topul ţărilor cu cel mai puternic paşaport din lume. Cu paşaportul tău ai acces la 177 de ţări, conform celui mai recent clasament al Henley Passport Index.

România se află pe locul 14 în rândul ţărilor din întreaga lume în ceea ce priveşte puterea paşaportului tău. Practic românii au acces la 177 de ţări cu buletinul Aceste clasamente se fac cu date de la Asociaţia Internaţională de Transport Aerian pentru a reclasifica cele 199 de paşapoarte ale lumii.

Acest index este actualizat primestrial şi funcţionează de 19 ani. Practic stările care au acest paşaport primesc un punct pentru fiecare destinaţie pe care o pot vizita fără viză. Aceasta se aplică dacă cetăţenii pot obţine o viză la sursire, un permis de şedere sau o autorizaţie de călătorie electronică atunci când intră într-o ţară.

Dacă este necesară viză sau dacă titularul paşaportului trebuie să obţină o e-viză aprobată de guvern înainte de plecare, atunci nu se acordă puncte pentru această destinaţie Dar, aşa cum îţi spuneam România are unul dintre cele mai puternice paşapoarte din lume, clasat pe locul 14.

Singapore se află pe primul loc în topul lăsărilor cu cel mai puternic paşaport din lume anul acesta Practic cetăţenii din Singapore pot vizita acum 195 din cele 199 de ţări fără viză. Iată cum devinţă din Singapore călătorii privilegiaţii ai lumii.

Sunt şi alte stări care au un paşaport puternic de exemplu Franţa, Germania, Italia şi Spania sunt împreună pe locul 2 alesuri de fostul deţinător al titlului anterior celor din Singapore şi anume Japonia Dar dacă ţi-am spus cine are cele mai puternice paşapoarte din lume, trebuie să-ţi spun şi că sunt ţări care au unele dintre cele mai slabe paşapoarte.

Şi aici vorbim în primul rând de Afganistan, care este la coada clasamentului, pierzând accesul la încă o destinaţie în ultimele şase luni. Cetăţenii din această ţară care este controlată de talibani au acum acces fără vize doar în 26 de ţări ale lumii.

Comenteaza