Piaţa volantă din centrul Clujului se întindea pe o stradă întreagă acum 100 de ani

Piaţa volantă din centrul Clujului se întindea pe o stradă întreagă acum 100 de ani
| Foto: Richard Hajek - https://www.facebook.com/groups/amintiridincluj -

Pe Amintiri din Vechiul Cluj a fost postată o fotografie de colecţie de acum 100 de ani cu o piaţa volantă care se întindea pe lungimea unei străzi.  

"Clujul acum 100 şi ceva de ani, o stradă întreagă care era o piață... Ştiți cum se numea strada?", a scris Richard Hajek, cel care a postat imaginea în sepia cu amintirile din Clujul de altădată. 

Pe Bulevardul Eroilor de azi precupeţi şi precupeţe în port popular veneau la Cluj cu produse proaspete pentru orăşeni. 

Strada a avut de-a lungul timpului mai multe denumiri:
1453 - Közép Utca;
1899 - Deák Ferenc;
1923 - Regina Maria;
1940 - Deák Ferenc;
1945 - Regina Maria;
1948 - Molotov;
1958 - Dr. Petru Groza;
1990 - Bulevardul Eroilor.

Clujenii sunt mnereu încântaţi când văd astfel de imagini care le stârnesc nostalgii din vremuri apuse: "Întodeauna astfel de poze îmi dau sentimentul că poate în unele sunt străbunicii mei prin ele, m-aş întoarce-n timp să-i cunosc... nostalgice momente!", a comentat fotografia splendidă un membru al grupului Amintiri din Vechiul Cluj.

Strada copilăriei & adolescenței, cununia civilă, diminețile la coadă la lapte, la Miorița, gospodina, "mânacai bine și sănătos - cu varza - cu fasole - mamă, și ce salate erau !!! Unde ești copilărie cu pădurea ta cu tot", au scris alţi nostalgici ai Clujului din alte vremuri.  

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza