Ploile bagă ştrandurile în criză. "Cel mai prost sezon"

Ploile bagă ştrandurile în criză.
Vremea capricioasă de care au avut parte clujenii în această vară nu le-a dat voie să se relaxeze la ştrandurile din oraş, ca în alţi ani, dându-le bătăi de cap şi proprietarilor ştrandurilor. Aflaţi la jumătatea sezonului estival, bazinele cu apă au fost mai mult închise, sau cu un public scăzut, fiind, în opinia administratorilor de ştrand, cel mai slab sezon din ultimii cinci ani.

Ştrandul Clujana a fost primul care s-a deschis în sezonul călduros din acest an. Cu toate că i-a întâmpinat pe clujeni cu două bazine în care apa se menţine la 23-24 de grade, la începutul lunii iunie aceştia au ezitat să vină într-un număr foarte mare, iar când şi-au dat drumul şi a venit şi vacanţa, vremea s-a înrăutăţit.

"Ştrandurile se bazează pe vreme bună, iar anul acesta, evident, când a plouat, când a fost vreme nefavorabilă, a fost închis. Vremea proastă ne-a afectat şi financiar foarte tare. Pot spune că am avut cel mai prost sezon din ultimii cinci ani", a spus administratorul ştrandului, Adrian Ungur.

Ştrandul Sun şi-a deschis porţile pe 6 iunie şi a încurajat publicul să vină să se răcorească, oferindu-le intrare liberă. A fost deschis în toată perioada de la deschidere şi până în prezent, numărul de clienţi variind în funcţie de starea vremii. Analiza financiară se face abia la finalul sezonului 2014, dar cei care administrează ştrandul au simţit, într-adevăr, o pierdere semnificativă.

"A fost sezonul cel mai prost din câte am prins aici", a venit replica administratoarei ştrandului Sun. În mod uzual ştrandul este deschis în peioada 1 iunie - 15 septembrie, aceste date putând fi modificate în funcţie de evoluţia vremii din fiecare an.

Bazinul Olimpic s-a deschis abia la începutul lunii iulie, mai târziu decât celelalte ştranduri, tot din cauza vremii nefavorabile.

"Desigur, vremea de afară nu a ţinut cu noi în acest sezon şi chiar se poate spune că a fost un sezon slab faţă de anii trecuţi. Totuşi, la noi există un public care este prezent în mod constant, indiferent de vreme, datorită sistemului de încălzire care menţine apa la 24 de grade. Oamenii nu vin la bazinul Olimpic doar ca la un ştrand, ci vin pentru a face sport, pentru înot şi atunci vremea de afară nu este aşa de importantă, atâta vreme cât apa se menţine caldă", a spus Mirela Boţan, purtătorul de cuvânt al Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.

Din punct de vedere financiar, bazinul Olimpic a avut de pierdut, mai ales că anul acesta s-au investit 200.000 de lei în tot ceea ce înseamnă incinta piscinei olimpice, de la instalaţia de încălzire a apei până la spaţiul verde, grupuri sanitare şi alte utilităţi. Pentru a-şi scoate banii pe investiţie, cei de la Universitatea Tehnică încă mai speră la vreme bună. Piscina va fi deschisă, în principiu, până în luna septembrie, dar totul depinde de vreme.

Cu toate astea, reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie spun că a fost un an ca oricare altul şi că ploile sunt normale pentru luna iulie.

 

Comenteaza