Premieră mondială: Unul dintre cele mai vizitate orașe din lume va introduce o taxă de intrare. Vezi cât costă

Premieră mondială: Unul dintre cele mai vizitate orașe din lume va introduce o taxă de intrare. Vezi cât costă
| Foto: bussinesmagazin

Un oraș turistic important va introduce o taxă de intrare pentru cei care vor să-l viziteze.

Veneția va începe să perceapă taxe de intrare pentru excursioniști în această săptămână, o premieră mondială destinată să reducă presiunea asupra orașului italian, care se confruntă cu turismul de masă. Măsura are ca scop diminuarea aglomerației în orașul renumit pentru frumusețea sa, potrivit Mediafax.

Începând cu joi, 25 aprilie, vizitatorii vor trebui să achite o taxă de cinci euro, care va fi monitorizată atent de inspectorii prezenți în zonele cheie ale patrimoniului mondial UNESCO.

Veneția, una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, a înregistrat 3,2 milioane de turiști care au înnoptat în centrul istoric în 2022, o cifră care depășește cu mult numărul de rezidenți permanenți, care este de doar 50.000 de persoane.

Zeci de mii de persoane umplă zilnic pe străzile înguste ale orașului, venind adesea de pe vasele de croazieră pentru a vizita obiectivele turistice emblematice, cum ar fi Piața San Marco și Podul Rialto. Introducerea aceste taxe are ca obiectiv convingerea turiștilor care vizitează orașul pentru o singură zi să aleagă perioade mai puțin aglomerate, contribuind astfel la diminuarea congestionării.

Inițial, biletele vor fi necesare doar în 29 de zile aglomerate pe parcursul anului 2024, în principal în weekend-urile din lunile mai și iulie. Această inițiativă este atent urmărită pe plan global, având în vedere că destinațiile turistice din întreaga lume se confruntă cu un număr tot mai mare de vizitatori, care, deși aduc beneficii economice, pot copleși comunitățile și deteriora ecosistemele fragile și siturile istorice.

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a descris această măsură drept un "experiment, primul din lume", menționând că obiectivul este de a face orașul mai locuibil. Veneția, situată în nord-estul Italiei, este considerată una dintre cele mai frumoase orașe din lume. În 1987, UNESCO a inclus orașul și laguna sa pe lista patrimoniului mondial, considerându-l o "capodoperă arhitecturală extraordinară".

Comenteaza