Primarul Emil Boc vrea să renunțe la focurile de artificii la ceremoniile publice, după ce a participat la ceremonia de deschidere a JO de la Paris

Primarul Emil Boc vrea să renunțe la focurile de artificii la ceremoniile publice, după ce a participat la ceremonia de deschidere a JO de la Paris

Emil Boc a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 și a remarcat faptul că a fost singura ediție unde n-au existat focuri de artificii. Vrea acest lucru și pentru Cluj.

„A fost cea mai fastuoasă ceremonie de deschidere pe care am văzut-o eu vreodată. Pentru prima dată n-am văzut focuri de artificii la Jocurile Olimpice. Asta trebuie să fie direcția, apropos de dimensiunea verde despre care tot vorbim. Utilizarea jocurilor de lasere cu muzică și jocuri de lumini – acesta trebuie să fie viitorul. Clujul se îndreaptă spre dimensiunea asta de a renunța, încet dar sigur, la focurile de artificii. Trecem pe drone, pe jocuri de lumini și lasere. În direcția asta merge orașul: tot mai puține spre zero focuri de artificii. Va fi o tranziție ca oamenii să vadă și să înțeleagă de ce e necesară această măsură. Sigur, e nevoie de multă comunicare. E o formă de respect pentru mediu, pentru animalele de companie și nu în ultimul rând pentru a arăta dimensiunea inovatoare a Clujului, la fel cum a procedat Parisul”, a mai spus Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Edilul șef al Clujului a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 la invitația primarului Parisului, Anne Hidalgo, și a văzut evenimentul din Turnul Eiffel, la un etaj mai jos de unde a cântat Céline Dion.

Etichete
Comenteaza