Foto Regele Charles al III-lea are rădăcini la Cluj-Napoca

Charles al III-lea are rădăcini tocmai la Cluj-Napoca. Regele Charles al III-lea va fi încoronat alături de Camilla, regina consoartă, sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey. 

Stră-stră-străbunica sa, Claudia Rhedey, s-a năcut la 18 septembrie 1812, la Mureș, într-un castel reședință de vară a familiei, familia ei locuind în permanență în Cluj-Napoca în Palatul Rhédey sau „Casa cu lanțuri”, din centrul orașului.

Claudia a fost o fetiță foarte frumoasă, a devenit o femeie foarte frumoasă, a primit o educație aleasă, iar la vârsta de 17 ani, în timp ce se afla la Cluj, s-a îmbolnăvit foarte tare. A plecat să se trateze la Viena, unde se aflau cei mai buni specialiști din Europa, la acea vreme. Acolo, în timpul unei plimbări călare, l-a întâlnit pe Alexander von Wurttemberg, unul dintre prinții regatului Württemberg din Germania. Cei doi s-au îndrăgostit la prima vedere și au vrut să se căsătorească, dar familiile s-au opus, din cauza diferențelor de rang. Abia după trei ani, părinții au cedat insistențelor și li s-a permis să devină soț și soție.

Din căsătoria lor se nasc 3 copii – 2 fete, prima fată s-a numit ca și mama, Claudia, a două fată Amalia și copilul mijlociu, Franz Alexander, o ia de nevasta pe Mary Adelaide prințesă de Cambridge, iar fiica lor cea mare, Mary Victoria of Teck, care a devenit soția regelui George al V-lea, a devenit regina consoartă a Angliei și astfel există o legătură directă cu familia regală a Marii Britanii.

Mary von Teck și George al V-lea au avut mai mulți copii. Edward al VIII-lea abdica din cauza căsătoriei, iar fratele mai mic, Albert, devine rege sub numele de George al VI–lea. El este tatăl Reginei Elisabeta a II-a, fosta regina a Marii Britanii, mama actualului Rege al Marii Britanii, Charles al III-lea.

 

 

Comenteaza