Rețetă din Ardeal. Sarmale de Crăciun ca la mama acasă
- Scris de Ziua de Cluj
- azi, 12:21
- Life
- Ascultă știrea
Sarmalele sunt un preparat culinar nelipsit de Crăciun pe masa românilor.
Iată cum se prepară o oală mare cu sarmale delicioase în foi de varză acră:
De ce ai nevoie
2 kg carne tocata de porc
800 gr ceapa
400 gr orez
sare
piper
boia de ardei
cimbru
marar si dafin uscate +cateva linguri de pasta de rosii
2 capatani mici de varza acra
Cum se fac sarmalele
Am taiat ceapa si am pus-o la calit. Intre timp am spalat orezul si am pregatit condimentele Am pus condimentele si orezul. Am amestecat bine si am pus peste carne. Am amestecat cu carnea apoi am invartit sarmale. In oala am pus cimbru, marar uscat si foi de dafin apoi le-am facut culcusul din varza maruntita. Am asezat frumos sarmele in oala, le-am acoperit cu putina varza tocata peste care am pus cateva linguri cu pasta de rosii apoi am pus apa fierbinte si am pus la fiert. Le-am fiert 4 ore la foc mic.
Sarmalele se servesc cu smantana si ardei iuti murati.











