Rochii printre rafturi. Călina Langa şi-a prezentat colecţia la bibliotecă GALERIE FOTO

Rochii printre rafturi. Călina Langa şi-a prezentat colecţia la bibliotecă GALERIE FOTO
Creatoarea clujeană a organizat un show de modă la Biblioteca Judeţeană Octavian Goga, în cadrul Nocturnei Bibliotecilor.

„Veți fi uimiți, poate, de această locație aleasă pentru o prezentare de modă, știut fiind că moda este cel mai adesea considerată drept ușurică sau facilă, iar legătura posibilă între ea și carte nu pare să existe.

Cu toate acestea, sec. XX este martorul apariției unor studii teoretice complexe asupra modei și al conexiunilor ce se nasc în diferite domenii ale vieții sociale datorită ei, aspect perfect invizibil și necunoscut pentru consumatorul obișnuit al modei.
 
Am avut această experiență deosebită în urma unei invitații care mă onorează, din partea bibliotecii și am acceptat, pentru că de lumea cărților mă leagă amintiri frumoase. Bunicul meu ne-a deschis gustul pentru carte de mici, iar mama mea a activat în cadrul acestei instituții ani îndelungați. 
 
Îmi amintesc și acum de orele petrecute după școală, în depozitul secției de adulți, înconjurată de cărți și de mirosul lor, de aventura de a merge pe urmele mamei când urca scările înguste către cotloane întunecoase pentru a afla anumite titluri. O lume magică. Mi-am dorit să leg cumva acest mic spectacol fashionistic de ideea de carte”, s-a confesat creatoarea. 
 
"In-folio" este o alcătuire de piese existente în dulapurile clientelor sale, a căror creație deține un filon logic în maniera de lucru personală, de-a lungul anilor.

„Nu a fost complicat să aleg întâi, mental, acele piese care prin linie, culoare și grafisme, jocuri de suprafețe cromatic diverse trimit la ideea de înfoliere, împăturire. Asocierea materialelor soft cu piele trimite la ideea cărților de odinioară, îmbrăcate elegant, cu cotoarele aurite. 
 
Din punctul de vedere al unui concept, al unei idei, poate v-ați întreba ce caută colecția de haine alături de cea din bibliotecă, iar eu v-aș răspunde că haina, prin definiția ei trimite la aparență, în vreme ce cuvântul scris al cărților țintește esența. Styling-ul a fost gândit să contureze profilul unei fete studioase, dar deloc lipsită de feminitate”, sugerează Călina Langa.

Manechinele au fost de la agenţia Euromodels by Lili Mihacea, machiajul fiind asigurat de Maria Costină, iar coafura, de Angela Benke.

Creatoarea, absolventă a Universităţii de Artă şi Design Cluj, s-a remarcat prin seria „Rochia Calendar”, ce include patru minicolecții, care corespund celor patru anotimpuri. Publicul din Cluj a avut ocazia de a admira episodul „Iarna” la patinoarul din Piaţa Unirii, „Primăvara” pe terasa Enigma Café, „Vara” în Parcul Central, iar „Toamna” la Turnul Croitorilor. 

Comenteaza