„România Atractivă”, cot la cot cu Booking în topul aplicațiilor de travel. De câte ori a fost descărcată

„România Atractivă”, cot la cot cu Booking în topul aplicațiilor de travel. De câte ori a fost descărcată
| Foto: Drawen - Depositphotos.com

Aplicația „atractivă” a României a fost primită cu interes de mulți utilizatori în prima săptămână de la lansare.

Aplicaţia mobilă de travel România Atractivă, care promovează turismul cultural, a fost, în doar o săptămână de la lansare, una dintre cele mai descărcate aplicaţii de travel, nu doar în România, ci şi în alte ţări din Europa.

„România Atractivă”, în topul aplicațiilor de travel după Booking

În şapte zile de când aplicaţia a devenit activă (15 - 22 mai 2024), peste 7.000 de utilizatori au descărcat-o din App Store şi Google Play. Astfel, la categoria Travel & Local, România Atractivă se află pe locul 3 în clasamentul descărcărilor pe Google Play, plasându-se imediat după aplicaţia Booking.

Pe App Store, la categoria Travel, România Atractivă se afla pe locul 7 în clasamentul descărcărilor, după doar două zile de la lansare.

Aplicaţia mobilă de travel a fost foarte bine primită şi de publicul internaţional. La categoria Travel & Local de pe Google Play, România Atractivă a ocupat locul 3 în Italia în clasamentul descărcărilor, locul 4 în Austria, Danemarca, Belgia, Bulgaria şi Ungaria, locul 9 în Franţa şi Marea Britanie şi locul 12 în Germania, fiind, astfel, una dintre cele mai descărcate aplicaţii de travel la nivel european, se arată în comunicat.

Website-ul romania-atractiva.ro a fost accesat la rândul lui de peste 23.000 de ori în doar o săptămână de la lansarea oficială, iar peste 80% dintre accesări au fost de pe mobil. În plus, postările de pe contul de Facebook al programului România Atractivă au avut un impact de 1,2 milioane, în timp ce postările de pe contul de Instagram au avut un impact de 370.000.

Clujul, printre județele cu cele mai multe obiective de patrimoniu incluse în program

Unul dintre județele care strălucește în această inițiativă este Clujul, cu 11 obiective de patrimoniu incluse în program, distribuite pe șapte rute culturale distincte. De la Cetatea Bologa la Cetățuia Cluj-Napoca, de la biserica de lemn din Chiraleș la Castelul Kemény, turiștii au oportunitatea de a descoperi bogăția istorică și culturală a acestui colț de țară. Traseele gastronomice Țara Călatei și Țara Moților completează tabloul oferind vizitatorilor o incursiune culinară în deliciile locale.

Începând din 15 mai, turiştii români şi străini au la dispoziţie cea mai complexă platformă multimedia de promovare a turismului cultural din România. Programul România Atractivă include 12 rute turistice tematice care străbat toată ţara, cu 275 de obiective de vizitat, care vor fi semnalizate şi prin infrastructură rutieră specifică până în anul 2026.

Turiştii dornici să descopere România Atractivă pot accesa website-ul romania-atractiva.ro sau aplicaţia mobilă de travel, disponibilă gratuit pentru iOS şi Android.

Printre multe alte facilităţi pe care turiştii le pot descoperi descărcând aplicaţia, sunt şi informaţiile despre tematicile celor 12 rute şi despre obiectivele incluse, prin imagini video şi foto, tur virtual, animaţii, reconstrucţii 3D, ghiduri audio, texte şi recenzii.

Platforma integrează şi serviciul Google Maps, iar utilizatorii îşi pot crea propria rută sau pot combina diferite obiective din cele 12 rute tematice. Mai mult decât atât, utilizatorii pot crea şi propriul traseu (Traseul meu), cu obiectivele favorite, iar aplicaţia va genera o rută optimă pe hartă cu obiectivele respective.

România Atractivă este programul de turism cultural al României, cu finanţare PNRR. Programul este coordonat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi implementat împreună cu echipele profesionale ale consorţiului declarat câştigător în urma licitaţiei organizate de minister în anul 2022: Terra Building, companie românească specializată în infrastructură rutieră şi Eventya, companie specializată în dezvoltarea de aplicaţii de travel şi content marketing.

Comenteaza