Schi sau plajă, în ţară sau afară. Ce planuri de sărbători au clujenii

Schi sau plajă, în ţară sau afară. Ce planuri de sărbători au clujenii
Pentru pachetele turistice de sărbători, agenţiile de turism vin în întâmpinarea clujenilor cu reduceri considerabile. Sunt la mare căutare excursiile de tip city break, dar şi cele exotice, de schi sau balneare.

 

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar clujenii nu au stat prea mult pe gânduri şi şi-au rezervat deja bilete de avion pentru destinaţii exotice, dar şi pentru staţiuni montane.

Agențiile de turism vin în întâmpinarea clujenilor cu oferte care mai de care. Cele de tip early booking le fac cel mai tare cu ochiul, deoarece la acestea primesc reduceri care pot ajunge la câteva sute de euro. Clujenii s-au arătat cei mai interesaţi de destinaţii atât din România, în special Băile Felix şi Herculane, dar preferă şi destinaţii din străinătate, cum ar fi Maldive, Dubai, Republica Dominicană şi staţiunile de schiat din Austria.

Oferte avantajoase pentru buget limitat

Ofertele se epuizează cât ai clipi, aşadar cei care doresc să-şi petreacă sărbătorile departe de casă îşi pot îndrepta orizonturile către ţări ca Grecia sau Antalya, destinaţii pentru care pachetele pornesc de la 300 de euro. De asemenea, cu aproximativ 200 de euro pot vizita diferite oraşe europene apelând la pachetele de tip city break.

Hajduszoboszlo, din Ungaria, este, de asemenea, printre destinaţiile preferate ale clujenilor, ofertele fiind pentru toate buzunarele.

"Staţiunea Hajduszoboszlo este o destinaţie în care pleacă foarte mulţi turişti de din Cluj. La casele private preţurile încep de la 10 euro, iar la cazările de patru stele două nopţi cu demipensiune costă 53 de euro de persoană. Cei care doresc un revelion elegant se îndreaptă de obicei către hotelurile de patru stele, iar tinerii care sunt mai lejeri pot venit la palatul acvatic acoperit, unde pentru a treia dată se organizează revelionul în costum de baie", a spus reprezentantul unui hotel din staţiunea ungurească.

Atraşi de vacanţele exotice

Nu lipsesc sejururile exotice pentru care preţurile sunt mai ridicate, începând de la 1.200 de euro de persoană. Tarifele pentru destinaţii de vis cum sunt Cuba sau Mongolia sunt cuprinse între 500 şi 700 de euro, pe perioada sărbătorilor.

La Z Tour, ofertele pentru schi în Austria, dar şi vacanţele în Republica Dominicană şi Sri Lanka s-au epuizat aproape în totalitate. Cei care au economisit mai mulţi bani pentru vacanţa de sărbători şi doresc să se îndrepte către alte continente, pot alege Republica Dominicană unde un sejur de revelion pe şapte nopţi cu all inclusive porneşte de la 1.500 de euro de persoană, iar pentru cei care doresc să-şi ia un concediu mai lung, de două săptămâni, oferta porneşte de la 2.000 de euro de persoană.

Ofertele pentru destinaţia Sri Lanka sunt ceva mai accesibile. Cu 1.200 de euro puteţi zbura de la Bucureşti sau Budapesta spre exotica destinaţie şi petrece un sejur de opt zile. Cei care doresc să meargă să schieze în staţiuni montane scapă mult mai ieftin. O vcacanţă la schi într-o zonă bună a Austriei, cu cazare la pensiune, costă între 370 şi 400 de euro.

La mare căutare sunt şi destinaţiile balneoclimaterice de la noi din ţară. În acest fel doritorii pot împuşca doi iepuri deodată: îşi pot trata diferite afecţiuni li se pot relaxa la spaurile puse la dispoziţie. Hotelurile din staţiuni au oferte care mai de care mai atractive.

"Avem oferte de revelion dar şi de tratament pe anul 2015 pentru care avem early booking. Dacă se face rezervare cu două luni înainte, clienţii beneficiază de o reducere la fiecare pachet. La hotelurile de la Băile Herculane preţurile trec de 1.000 de lei de persoană pe trei zile, oferta fiind de pe 30 decembrie până pe 2 ianuarie", spune reprezentantul Hotel Diana, aflat în staţiune.

La Eximtur, cele mai căutate sunt minivacanţele în unităţi de cazare de 3 şi 4 stele din România, cu facilităţi spa, ape termale sau situate în zona de munte, cu pârtii de schi, unde preţurile încep de la 800 de lei, pachet cinci nopţi cu mic dejun.

La mare căutare sunt şi city-break-uri în Europa, în oraşe ca Paris, Viena, Budapesta sau Istanbul. Patru nopţi în Istanbul, la hotel de patru stele, transport cu avionul, începe de la 470 de euro de persoană.

Vacanţele în destinaţii exotice ca Tenerife, Maldive, Sri Lanka sau Republica Dominicană încep de la 1.518 de euro de persoană, care vă asigură 7 nopţi şi transport cu avionul în destinaţiile de vis.

Comenteaza