Foto Schimbare de lider în topul celor mai urmărite restaurante din Cluj pe Instagram

Schimbare de lider în topul celor mai urmărite restaurante din Cluj pe Instagram

Restaurantul Pastel din Cluj face senzație și în social media, nu doar în farfurie. Având în spate talentul unic al chef Bogdan Dănilă, primul bucătar român cu stea Michelin, restaurantul a ajuns, în doar opt luni de la deschidere, în topul preferințelor pe Instagram.

Topul restaurantelor din Cluj pe Instagram are, de astăzi, un noul lider. Pastel a ajuns, în mai puțin de 1 an de la inaugurare, cel mai urmărit restaurant din Cluj.

ZIUA de CLUJ vă prezintă noul top, din care nu lipsesc nume cunoscute precum Samsara, Eggcetera, Da Pino sau Baracca.

1. Pastel

Schimbare de lider în topul celor mai urmărite restaurante din Cluj pe Instagram

Chef Bogdan Dănilă, primul bucătar român care a obținut prestigioasa stea Michelin, a deschis în iunie 2021, la Cluj-Napoca, Restaurantul Pastel. Într-o revenire spectaculoasă la rădăcinile sale, Chef Dănilă a imaginat un concept care a redefinit scena gastronomică locală și a redeschis apetitul clujenilor pentru fine dining.

Localizat în cadrul hotelului Meridian din Cluj-Napoca, Restaurantul Pastel propune gurmanzilor, dar nu numai lor, o experiență cuprinzătoare bazată pe cele mai bune ingrediente și cele mai noi tehnici, într-o abordare artistică a prezentării, cu un serviciu personalizat, orientat către client, și cu o excepțională atenție la detalii.

Meniul european modern al Restaurantului Pastel reflectă din plin experiența și călătoriile culinare pe întreg mapamondul ale bucătarului Bogdan Dănilă și evidențiază esența conceptului de ospitalitate într-un mod elegant, dar totodată casual.

De la celebrul Beef Wellington, servit cu o delicioasă cremă de spanac și nucușoară și însoțit de anghinare Barigoule, la Parfait de foie gras și ficat de pui glazurat cu ciocolată amară, servit cu vafe cu alune, ciuperci murate și dovleac, de la delicatul pește Halibut, acompaniat de piure din morcov și ghimbir, glazură yuzu și sos de lobster până la surprinzătorul desert Mousse de ciocolată Marquise, sponge black out și înghețată de orez, meniul Restaurantului Pastel este o invitație extrem de convingătoare la festin.

Meniul de vinuri nu este doar cuprinzător, numărând peste 90 de etichete românești și internaționale, ci și exclusivist. Felurile de mâncare propuse de chef Bogdan Dănilă vor fi acompaniate de vinuri exclusiviste, multe dintre ele ediții și vintage-uri rare din România.

2. Samsara

Schimbare de lider în topul celor mai urmărite restaurante din Cluj pe Instagram

Restaurantul „verde” Samsara Earth Food din Cluj-Napoca este un local cu specific vegetarian, vegan sau raw-vegan. Poziționat în vecinătatea Parcului Central „Simion Bărnuțiu”, în meniul Samsara se regăsesc mai multe specialități, de la celebra Varză à la Cluj, burgeri vegani, curry cu linte și spanac, până la tăieței ramen picanți pentru cei care gustă cultura asiatică, dar și paste integrale cu tofu. La desert, se remarcă prăjitura raw-vegană cu ciocolată și cocos sau vanilie și fructe de pădure. Există și alternativa prajiturii cu morcov. Din meniu nu lipsesc diferitele preparate cu avocado, un ingredient la modă în bucătăria vegană.

3. Eggcetera

Schimbare de lider în topul celor mai urmărite restaurante din Cluj pe Instagram

Eggcetera este un restaurant din centrul istoric al Clujului, dedicat matinalilor cărora le place să savureze micul dejun într-o locație specializată exclusiv în acest fel de masă. Aici poți savura o cafea, alături de preparatele localului, precum micul dejun „Eggcetera", ouă turcești sau chiar un mic dejun vegan, cu avocado și hummus. La desert te poți bucura de brioșele cu mascarpone sau clătitele cu ciocolată. 

4. Da Pino

Schimbare de lider în topul celor mai urmărite restaurante din Cluj pe Instagram

Restaurantul cu specific italienesc Da Pino se află tot în centrul Clujului. Meniul se remarcă prin gama largă de paste, de la penne cu pesto la tagliatele quattro formaggi și până la clasicele spaghete carbonara. Pentru amatorii de pizza, la Da Pino găsiți alternativa pinsa romana, care poate fi cu quattro formaggi, cu gorgonzola sau vegetariană. Pentru cei care vor să servească micul dejun, aici găsesc o delicioasă omletă cu prosciutto.

5. Baracca

Schimbare de lider în topul celor mai urmărite restaurante din Cluj pe Instagram

Restaurantul Baracca este un nume cunoscut de gurmanzii clujeni și nu numai. Inedit este aici programul de funcționare, de doar 4 ore pe zi, de la 18.00 la ora 22.00, iar asta doar 5 zile pe săptămână, de marți până sâmbătă. Meniul este sofisticat cuprinde specialități precum piept de rață, somon sau păstrăv file, paste papardelle cu hribi, piept de pui de fermă cu piure de banane, preparate vegane, cotlet de miel sau steak de vită latină.

Comenteaza