"Selfie-ul perfect": Sute de oameni au murit pentru obsesia celebrităţii pe internet

"Selfie-ul perfect": Sute de oameni au murit pentru obsesia celebrităţii pe internet

Selfie-urile şi alte imagini realizate special pentru a ţine conturile de social media active fac sute de victime. Expunerea la pericoole şi la situaţii limită se termină cel mai adesea cu tragedii. 

Statisticile arată că în ultimii 10 ani, aproape 400 de oameni din toată lumea au murit încercând să își facă selfie-ul perfect. Fie că s-au electrocutat, au făcut accident sau au fost atacați de animale sălbatice, cu toții au avut un singur gând: faima pe internet.

Problema este că oamenii care fac astfel de gesturi nu realizează niciodată pericolul. La fel se întâmplă și în România. În ultimii ani, zeci de tineri au murit electrocutați pe vagoane încercând să își facă selfie-ul perfect, a transmis digi24.ro.

"Chiar dacă a scăzut numărul în România, nu înseamnă că este un fenomen în scadere, ci a fost pandemie, au fost mai puține oportunități de a face lucruri de genul ăsta. După ce se va termina pandemia, mă aștept ca numărul să crească din nou. 

E o spirală care se strânge, mereu trebuie să depășim ce s-a făcut înainte, nu mai e suficient de cool, e ca în sporturile extreme, tot timpul să fie depășite ultimele rezultate", crede sociologul Dan Petre. 

Pe lângă pozele făcute pe vagoane, țara noastră se confruntă și cu o altă problemă: live-urile la volan. Situația a fost atât de gravă în ultimii ani, încât legea a fost schimbată și amenzile mărite pentru cei care folosesc telefonul atunci când conduc.

În ultima perioadă mulţi români şi-au riscat viaţa şi pentru a face poze cu urşii care au coborât din păduri la marginea şoselelor. 

Comenteaza