Septemberfest bogat, dar ca-n noiembrie

Septemberfest bogat, dar ca-n noiembrie
Câteva sute de clujeni au vizitat platoul Sălii Sporturilor ieri după-amiază, în prima zi a Septemberfest.
Imensul cort care adăposteşte şi scena de concerte era aproape pustiu, tarabagiii îşi instalau încă butoaiele de bere, iar fetele din organizare ştergeau de zor mesele şi băncile udate de ploaia torenţială care cădea şi se oprea în reprize de câte 10 minute. Concertul început la 19:00 abia dacă a populat zona centrală a cortului, destui oameni rămânând sub umbreluţele teraselor din jur, la un mic ş-o bere, după tradiţie. Vânzătorii păreau mai în priză decât vizitatorii, care nu se grăbeau să cumpere prea multe, savurându-şi pe îndelete berile.

La Septemberfest găseşti de toate, de la mâncare şi băutură, la dulciuri şi jucării pentru copii. Micii costă 2 lei bucata, hamsiile şi pulpele de pui sunt 4 lei suta de grame, friptura de Turda şi frigăruile se dau cu 6 lei, tot pe suta de grame, o chiflă e 50 de bani. În schimb, muştarul e pe gratis. Berea costă între 2,5 şi 3 lei paharul, după marcă şi calitate, apa şi sucurile pot fi cumpărate cu 3-4 lei, iar cafeaua cu 2 sau 3 lei, după locul de unde o iei.

Kürtos-ul e 10 lei, de-i cu nucă ori cu mac, iar suta de grame de marţipan cu dichisuri se dă cu 10-12 lei suta de grame. Ca adulţii să petreacă bine, trebuie să se distreze şi copiii. La Septemberfest există un tobogan pneumatic, un trenuleţ şi un “linghişpir”. Preţul: 5 lei. Se găsesc jucării de toate felurile, turtă dulce, îngheţată, iar o tarabă vinde chiar vată de zahăr şi mere glazurate, la 2 lei. Poate că azi şi mâine clujenii vor fi mai curioşi să treacă pe la Sala Sporturilor, unde vor concerta Spitalul de Urgenţă, Compact sau Mircea Baniciu şi vor avea loc demonstraţii de tăiat lemne.

Comenteaza