Video Spectacol rar în Parcul Natural Apuseni: Un cerb jucăuș, surprins în plină bălăceală de o cameră de supraveghere

Spectacol rar în Parcul Natural Apuseni: Un cerb jucăuș, surprins în plină bălăceală de o cameră de supraveghere
| Foto: Facebook / Parcul Natural Apuseni

Un cerb a fost surprins într-o ipostază rară, în timp ce se scaldă într-o băltoacă din Parcul Natural Apuseni.

Imaginile au fost captate la finalul lunii trecute de o cameră de monitorizare a faunei instalată în pădure și au fost publicate marți de către Romsilva.

În videoclip, cerbul este văzut cum se apropie de un mic ochi de apă, își scufundă coarnele, iar apoi, cu tot corpul, intră în apă, bucurându-se de momentele de răcorire timp de câteva minute. Angajații Romsilva l-au descris drept un animal „nărăvaș și simpatic”, menționând că acesta a oferit „un adevărat spectacol” în fața camerei, scrie News.ro.

Potrivit Romsilva, cerbul este un erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi întâlnit și în regiunile de deal. Masculii formează cârduri în perioada toamnă-primăvară, în timp ce doar cei bătrâni sau foarte puternici trăiesc solitar.

Parcul Natural Apuseni, care se întinde pe 76.064 de hectare și este administrat de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, a fost recunoscut la nivel internațional pentru frumusețea sa. În 2009, Comisia Europeană a acordat parcului titlul de „Destinație Europeană de Excelență”, iar CNN l-a inclus în topul celor mai frumoase locuri din Europa.

Comenteaza