Speranţa de viaţă în scădere, în SUA

Speranţa de viaţă în scădere, în SUA
Centrul Naţional de Statistică în Sănătate din Statele Unite ale Americii a raportat, pentru prima dată în ultimele două decenii, o scădere a speranţei de viaţă.

Potrivit BBC, scăderea raportată nu este îngrijorătoare, însă este, cu siguranţă, un semnal de alarmă menit să le atragă atenţia oamenilor că ceva din stilul lor de viaţă trebuie revizuit.

Statisticile arată că speranţa de viaţă, în cazul femeilor, a scăzut de la 81,3 ani, cât era în 2014, la 81,2 ani în 2015, iar, în ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, de la 76.5 la 76.3.

Este prima dată, din 1993 încoace - de la criza provocată de HIV, când se înregistrează un declin şi, potrivit sursei citate, sunt câţiva factori care contribuie la scurtarea duratei de viaţă: bolile de inimă, demenţa şi decesele la copii cauzate de diferite accidente.

Afecţiunile cardiace sunt principala cauză de deces raportată în SUA, urmate de bolile cronice respiratorii, accidentele, diabetul şi afecţiunile renale. Ceea ce trebuie remarcat, este că, în principal, toate aceste cauze pot fi legate de diferite adicţii - fenomen care a înregistrat o creştere îngrijorătoare în ultimii ani.

 

 

 

 

 

Comenteaza