Statuia lui Matei Corvin, reinterpretată dramatic

Statuia lui Matei Corvin, reinterpretată dramatic
Un grup de tineri care au lansat o iniţiativă socială prin care doresc să atragă atenţia autorităţilor asupra monumentelor emblemă din România prin reinterpretarea grafică a acestora au luat în vizor şi statuia Matei Corvin din Cluj.

În cadrul iniţiativei intitulate Oraşul Minunilor, tinerii au invitat nişte artişti să dea o altă viaţă monumentelor importante din Romania, asupra cărora autorităţile nu au o viziune conformă cu a lor.

Astfel, ei au început să reinterpreteze grafic unele dintre clădirile simbol ale ţării, care se confruntă cu diferite probleme: fie se află în paragină, fie spaţiul din jurul lor nu e folosit în mod eficient.

După ce au tras un semnal de alarmă aspura unor clădiri precum Casa Poporului din Capitală, Cazinoul din Constanţa, Poarta Sărutului din Târgu-Jiu, Biserica Neagră din Braşov, Castelul Peleş din Sinaia, şi Palatul Culturii din Iaşi, aceştia şi-au îndreptat atenţia şi spre statuia lui Matei Corvin din Cluj-Napoca.

Fiecărui obiectiv reimaginat de tinerii din Oraşul Minunilor, aceştia le dedică şi un scurt mesaj. Pentru statuia lui Matei Corvin, ei au subliniat că "soarele, norii, cerul stelele şi luna sunt soldaţii nostri. Încrederea, visul cel mare, pasiunea, speranţa şi zâmbetul sunt Armura noastră. Cu A mare".

Orasul Minunilor este o mişcare socială a unui grup de tineri care speră într-o lume mai bună şi mai frumoasă, care cred că transformarea spre mai bine poate să vină de la fiecare cetăţean, fără implicarea autorităţilor politice sau religioase. Tinerii spun că vor continua să arate interes faţă de povestea clădirilor simbol din România.

Comenteaza