Topul destinațiilor pentru anul acesta. Pe ce loc este Transilvania

Topul destinațiilor pentru anul acesta. Pe ce loc este Transilvania
| Foto: nationalgeographic.com

Publicația Bloomberg a realizat un top al destinaţiilor de vacanţă pentru 2024, iar Transilvania este pe listă.

 

După trei ani cu restricţii pandemice, temeri economice, conflicte geopolitice, 2024 ar putea seta un nou record în ceea ce priveşte turismul. Transilvania este inclusă într-un top al destinaţiilor de vacanţă, realizat de către publicaţia Bloomberg. Care sunt cele 24 de locuri de vacanţă recomandate.

Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian a prezis că 4,7 miliarde de oameni se vor urca în avioane în 2024, generând aproximativ 964 de miliarde de dolari numai pe bilete de avion.

Ţinând cont de acest lucru, Bloomberg a selectat 24 de locuri de vacanţă în 2024. Printre acestea se numără insule luxuriante, ţinuturi pline de castele şi oraşe fermecătoare din Evul Mediu cu muzee spectaculoase.

Transilvania, în topul destinațiilor pentru 2024

„Scoateţi-l pe Dracula din cap. Această zonă din centrul României - care, da, a fost scena romanului lui Bram Stoker - merită vizitată pentru multe alte motive", scrie Bloomberg.

Bloomberg le recomandă turiştilor drumeţii pe munte şi să exploreze zona viticolă în devenire a Transilvaniei, cunoscută pentru fetească regală. Legendara casă a lui Dracula, Castelul Bran, este o vizită obligatorie, la fel ca şi numeroasele biserici medievale. Alte situri din Patrimoniul Mondial UNESCO, inclusiv complexul minier de aur din secolul al II-lea de la Roşia Montană, sunt, de asemenea, suficient de aproape pentru excursii rapide - şi absolut fascinante - de o zi.

Lunile septembrie şi octombrie sunt sugerate pentru vremea blândă şi culori vibrante de toamnă în Munţii Carpaţi. De asemenea, luna iunie poate fi o alegere bună când temperaturile sunt mai ridicate, dar nu sunt foarte mulţi turişti.

Bloomberg nu recomandă lunile de iarnă deoarece pot fi întunecate şi reci, nici lunile iulie şi august deoarece temperaturile sunt foarte ridicate şi e aglomerat.

Lista completă:

 1. Quito, Ecuador
 2. Boston, Statele Unite
 3. Republica Dominicană
 4. Aspen, Statele Unite
 5. Busan, Coreea de Sud
 6. Argentina
 7. Transilvania, România
 8. Parcul Naţional Amboseli, Kenya
 9. Belfast, Irlanda de Nord
 10. Lima, Peru
 11. Insula Cangurului, Australia
 12. Bergen, Norvegia
 13. Las Vegas, Statele Unite
 14. Halifax, Canada
 15. Maroc
 16. Hong Kong, China
 17. Montecito, Statele Unite
 18. Palau
 19. Malta
 20. Toscana, Italia
 21. Insulele Cayman
 22. Ucluelet, canada
 23. Willamette Valley, Statele Unite
 24. San Sebastian, Spania
Comenteaza