Un loc unic în România: Ultimul divorț înregistrat a fost în urmă cu 300 de ani

Un loc unic în România: Ultimul divorț înregistrat a fost în urmă cu 300 de ani
| Foto: spynews.ro.

România este o țară cu multe locuri frumoase care pot rivaliza cu cele mai bune destinații turistice din lume.

Există un sat în această țară cu o poveste neobișnuită, unde ultimul divorț a avut loc acum 300 de ani. Acest loc are o tradiție unică de menținere a uniunilor maritale, ceea ce îl face să iasă în evidență în lumea de astăzi, dominată de schimbări rapide.

Cu o istorie îndelungată a armoniei dintre locuitori, satul prezintă o atmosferă fermecătoare și autentică, păstrând tradițiile și obiceiurile strămoșești.

În prezent, acest loc special atrage atenția turiștilor curioși să descopere o comunitate cu o legătură puternică și durabilă între parteneri, o adevărată comoară în lumea modernă.

Știm cu toții că iubirea este un sentiment extrem de puternic la început. Pe parcurs, unul sau chiar ambii parteneri se simt diferit în relația de cuplu și ajung, astfel, la divorț. 

Este clar că, nu de puține ori, acea scânteie atât de puternică, care ne-a adus împreună, se stinge, iar noi și partenerul nostru pornim pe drumuri diferite. Sigur că, în cazurile în care apucasem deja să facem pasul cel mare și să spunem marele "DA!" unei cereri de căsătorie, asta înseamnă un singur lucru: divorț.

Locul din România unde ultimul divorț a fost acum 300 de ani

 
În acest fel, vă spunem că satul Biertan, din județul Sibiu, este locul unde ultimul divorț a fost înregistrat în urmă cu 300 de ani.

Mai mult decât atât, o echipă de jurnaliști de la BBC a venit în zonă, pentru a afla mai multe despre acest subiect.

Așadar, consemnat prima oară în anul 1124, în acest sat mai trăiesc astăzi doar 2.000 de oameni, în timp ce așezarea a fost inclusă în patrimoniul UNESCO.

Biertan, un sat cu totul special
În acest sat din țara noastră există o tradiție începută fix acum 300 de ani. Se spune că, în acest loc orice familie care vrea să divorțeze trebuie, întâi, să meargă la preotul din sat și să fie închisă vreme de 6 săptămâni într-o „carceră”!

Această cameră conținea, mai exact, doar o pătură și o pernă, un pat extrem de mic, o masă și un scaun. Numită și „închisoarea maritală”, aceasta a avut exact scopul dorit de către autoritățile vremii, deoarece cuplurile ieșeau de acolo fără a mai dori să divorțeze, potrivit spynews.ro.
 
 

Comenteaza