Video Un video cu un urs dolofan a devenit viral: "Martinel are 'camara' plină!"

Un video cu un urs dolofan a devenit viral: "Martinel are 'camara' plină!"

Un urs a ajuns viral pe internet după ce a fost filmat în timp ce încearcă să ajungă la un fruct dintr-un copac, însă, fiind dolofan-bine, manevra nu-i prea reușește.

Filmarea a fost realizată cu o cameră de supraveghere montată de rangeri într-o pădure din Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș.

În video se vede cum ursul încearcă să culeagă niște fructe dintr-un copac, dar îi este foarte greu să se ridice și să stea în poziție bipedă din cauza greutății.

Internauții au remarcat imediat cât e de grăsuț Moș Martin și ce burtică dolofană are.

"Un hamster imens... /  Asta e supraponderal / Are 'camara' plina", au comentat unii dintre cei care au văzut filmulețul. Alții au spus că ar fi vorba de o ursoaică gestantă:

"Poate e femela si e gestanta! / Nu am mai vazut urs asa gras! Vorba cuiva, poate trebuie sa faca pui!"

"E doar gras, e prea devreme in an ca puii sa-si inceapa dezvoltarea. Lucrul acesta se intampla mai tarziu cand e deja in barlog si dureaza doar 6-8 sapt dupa care naste niste pui mici in comparatie cu dimensiunea adultului", a explicat cineva.

Reprezentanții Parcului Național Cheile Bicazului - Hășmaș spun că ursul se pregătește pentru iernat:

"În clipul atașat puteți observa clar pregătirea pentru iernat a speciei Ursus arctos. Se pare că pentru exemplarul surprins de camera amplasată de colega noastră ranger-Demeter Gyongyi, iarna care urmează nu va fi o problemă".

Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş se întinde pe o suprafață de 7.072 ha și face parte din structura Regiei Naţionale a Pădurilor –Romsilva.  Zona este o arie naturală protejată înfiinţată în 1990, cu statut de parc naţional, pentru conservarea biodiversităţii şi a peisajului, a speciilor valoroase, pentru promovarea ecoturismului şi pentru conştientizarea şi educarea publicului în spiritul protejării naturii. 

Comenteaza