Vacanță de coșmar pentru o familie din Cluj care mergea în Maldive. Ce s-a întâmplat pe drum depășește orice imaginație

Vacanță de coșmar pentru o familie din Cluj care mergea în Maldive. Ce s-a întâmplat pe drum depășește orice imaginație
| Foto: abudhabiairport.ae

Coșmarul a început la Abu Dhabi, unde familia din Cluj avea programată o escală în drum spre Maldive. 

De multe ori, un obiect banal vă poate ruina vacanța. Din cauza unui breloc în formă de glonț, o familie din Cluj și-a petrecut Crăciunul în stres și incertitudine, în loc să se bucure pe o plajă din Maldive, unde își rezervase sejurul, relatează ProTV.

Drumul familiei Friciu spre paradisul exotic din Maldive a fost întrerupt în mod neașteptat pe aeroportul din Abu Dhabi, unde avea escală de o noapte.

Am uitat de cheia aia că era la noi. Deci, am uitat de cheie efectiv, și mi-au controlat bagajul și-au scos cheia asta cu glonț și de acolo o pornit povestea - Mihai Friciu, posesorul brelocului

Alexandru Friciu, tatăl băiatului reținut, a povestit că a fost vorba deun simplu breloc atașat la o cheie de mașină. Băiatul său a fost reținut fără să i se spună ce se întâmplă efectiv.

M-au trimis într-o cameră, într-o cameră micuță așa, între patru pereți, unde erau niște scaune, mi-au zis să dorm acolo, să aștept până dimineață că dimineață s-ar putea să-mi dea pașaportul să pot să plec. Nu mi-au dat apă, nu mi-au dat mâncare, m-am rugat de ei într-un final să mă ducă să-mi iau ceva de mâncare - Mihai Friciu, posesorul brelocului

Tatăl băiatului reținut de autoritățile din Abu Dhabi a spus că partea cea mai stresantă a fost că nu știau nimic ce se întâmplă mai departe, nici când va fi eliberat.

Băiatul a fost lăsat să plece până la urmă, dar nu va uita curând acest Crăciun.

Ce trebuie să faceți dacă vreți să plecați în țări exotice de sărbători

Ca să evitați să aveți de-a face cu autoritățile când călătoriți prin țări exotice, Ministerul Afacerilor Externe vă recomandă să verificați condițiile pentru fiecare înainte. De pildă, este important de știut că în majoritatea țărilor din Asia de Sud-Est precum Malaezia, Indonezia, Singapore sau Tailanda, destinații în care călătoresc și mulți români, sunt interzise deținerea și consumul de droguri, care pot fi pedepsite chiar și cu moartea sau închisoare pe viață.

În Thailanda, sunt interzise și țigările electronice, așa că mai bine le lăsați acasă, pentru că altfel riscați până la zece ani de închisoare și o amendă de până la o mie de euro. Tot aici puteți fi pedepsiți dacă fumați pe plajă țigări obișnuite sau dacă vă implicați în jocuri de noroc care sunt strict interzise.

În Malaezia, traficul de droguri se pedepsește automat cu pedeapsa cu moartea, indiferent de naționalitate și de cantitatea transportată. Dacă se dovedește în urma analizelor că ați consumat substanțe stupefiante, atunci ați putea fi internați în clinici de dezintoxicare sau expulzaţi, cu interdicţia de a nu mai intra în această țară. Tot aici, homosexualitatea se pedepsește cu până la 20 de ani de închisoare, plus biciuire.

În Japonia, nu aveți voie să aduceți carne sau produse de origine animală, chiar dacă acestea au fost cumpărate pentru consum propriu din aeroporturi. Riscați închisoare până la trei ani sau amendă până la trei milioane de yeni.

În Emiratele Arabe Unite, ați putea ajunge după gratii dacă mâncați, beți sau fumați în locuri publice în timpul Ramadanului. Aceeași pedeapsă vă poate aduce și manifestarea afecțiunii între adulți în public, dar și relațiile extraconjugale sau relațiile homosexuale. Nici remarcile depreciative la adresa familiei conducătoare sau a Islamului, nu rămân nepedepsite.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza