Vară cu probleme în Grecia. Trei turişti au fost găsiţi morţi, iar alți trei sunt dați dispăruți

Vară cu probleme în Grecia. Trei turişti au fost găsiţi morţi, iar alți trei sunt dați dispăruți
| Foto: AMNA

Numărul turiştilor străini găsiţi morţi în Grecia, în decurs de doar o săptămână, a urcat la trei. În același timp, alţi trei turişti străini aflați pe insule sunt de negăsit.

Cadavrul unui turist american în vârstă de 55 de ani a fost descoperit duminică, 16 iunie, pe insula Corfu. Trupul americanului, descoperit în mare, în apropierea portului Mathraki de către o turistă, urmează să fie transferat la spitalul din Corfu pentru autopsie.

Conform Greek Reporter, bărbatul a dispărut pe 11 iunie și ar fi fost văzut ultima de locuitorii din zonă într-o cafenea.

Aceasta este cel de-al treilea astfel de caz, după ce în data de 9 iunie a fost găsit trupul neînsuflețit a lui Michael Mosley, vedeta de televiziune britanică dată dispărută pe insula grecească Symi din Marea Egee, iar sâmbătă a fost găsit cadavrul unui turist olandez, pe insula Samos.

Acum două franţuzoaice sunt date dispărute pe insula Sikinos şi un alt turist pe insula Amorgos.

Femeile sunt căutate după ce au dispărut vineri pe insula Sikinos, iar una dintre ele a trimis un mesaj în care părea că cere ajutor proprietarului hotelului în care s-a cazat. Bărbatul a declarat pentru postul elen Ant1 TV că turista în vârstă de 73 de ani l-a contactat vineri în primele ore ale dimineții, încercând să-i explice situația în limba franceză, dar nu a reușit să-i trimită localizarea exactă, iar telefonul ei a fost închis de atunci.

Ultima informație pe care a distribuit-o în aplicația de mesagerie a fost o fotografie în care apărea întinsă.

Cealaltă turistă franceză dispărută, în vârstă de 64 de ani, s-a cazat la un alt hotel de pe insulă, dar salvatorii cred că cele două probabil erau împreună în momentul dispariției.

De asemenea, continuă căutările pentru un alt american dispărut pe insula Amorgos din Ciclade.

Bărbatul de 59 de ani a plecat într-o drumeție pe 11 iunie, dar nu a mai ajuns în locul în care trebuia să se întâlnească cu un prieten de-al său.

Comenteaza