Vârstnicii, invitaţi la dans

Vârstnicii, invitaţi la dans
30 de vârstnici din Cluj-Napoca vor beneficia gratuit de un program inedit pentru România - cursuri de dans pentru seniori, la inițiativa Departamentului de Sănătate Publică, din Universitatea
Babeș-Bolyai (UBB).

Scopul programului ADAGIO, aşa cum se numeşte acesta, este de a contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate la nivel fizic, psihic și social a 30 de seniori din municipiul Cluj-Napoca prin oferirea de cursuri de dans de societate de către instructori specializaţi. Cursurile se vor desfăşura săptămânal, luni şi miercuri, timp de două luni.

"Dansul reprezintă o modalitate plăcută de activitate fizică în rândul vârstnicilor, aceştia bucurându-se atât de mișcare, cât şi de muzică şi de compania plăcută a colegilor lor. Dansul îi ajută să socializeze şi să simtă că învaţă ceva nou, ceva folositor. Activitatea fizică trebuie să fie pentru noi toţi o plăcere, nu un chin. Prin practicarea regulată a dansului, vârstnicii îşi menţin tonusul fizic şi cognitiv şi au o calitate a vieţii mai bună", a declarat Petru Sandu, coordonatorul proiectului.

ADAGIO este continuarea unui proiect de cercetare cu aceeaşi denumire, desfăşurat în perioada Ianuarie - Iunie 2015, coordonat de Universitatea Babeş-Bolyai, finanţat de către National Institute of Health, SUA, în colaborare cu Universitatea din Iowa. Impactul acestui proiect pilot asupra participanţilor a fost pozitiv, creând emulaţie la nivelul acestei populaţii, care şi-a exprimat dorinţa de a continua cursurile de dans.

Comenteaza