Vrei să petreci o zi la Cheile Turzii? Care sunt activitățile pe care le poți face și cât costă

Vrei să petreci o zi la Cheile Turzii? Care sunt activitățile pe care le poți face și cât costă
| Foto: facebook.com/LeviBagy

Rezervația naturală din județul Cluj este luată cu asalt de sute de turiști în fiecare zi, iar numărul acestora crește și mai mult la sfârșitul săptămânii.

Turiștii, atât din țară, dar și din străinătate, vin pentru priveliștea spectaculoasă și activitățile pentru toate vârstele.

Bineînțeles că cea mai bună activitate pe care o puteți face în Chei este să le parcurgeți atât prin defileu cât și „peste”, pe Circuitul Crestelor, scrie turdanews.net.

Tot mai multe afaceri, de la cafenele în aer liber la centre de închiriat ATV-uri, au luat amploare în Cheile Turzii. Pentru o oră de plimbare cu ATV-urile, turiștii scot din buzunar între 200 și 250 de lei.

Cei aventuroși se pot da și cu tiroliana. Programul este de luni până vineri între 10:30 și 19:00, iar în weekend între 10:30 și 20:00. Tarifele sunt: 35 de lei pentru copii și 50 pentru adulți. De asemenea, există și un traseu de Via Ferrata.

Pentru pofticioși, există multe opțiuni, de la grătare, mici, șnițele și cartofi prăjiți, la clasicele langoșe și kurtos kalacs. Prețurile sunt în concordanță cu vizitarea unui obiectiv turistic.

Rezervaţia naturală Cheile Turzii este inclusă pe listele UNESCO, printre cele mai importante monumente naturale din lume. Zona găzduieşte peste o mie de specii de plante, animale şi fluturi.

Obiectivul oferă un peisaj spectaculos, cu stânci înalte şi abrupte dar şi cu peste o mie de specii de plante şi fluturi.

Cheile Turzii este o destinaţie spectaculoasă, atât pentru iubitorii de natură, cât şi pentru alpinişti. Aici se găsesc peste 350 de trasee, de diferite lungimi. 

Cum se va transforma zona

Planul Urbanistic Zonal al zonei protejate Cheile Turzii a fost dezbătut, în luna martie, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. Scopul proiectului este protejarea și valorificarea zonei turistice. Mai multe detalii AICI.

Comenteaza