Video Vulpe surprinsă traversând pe trecere într-un cartier din Cluj-Napoca: "La Cluj și vulpea este civilizată"

Vulpe surprinsă traversând pe trecere într-un cartier din Cluj-Napoca: "La Cluj și vulpea este civilizată"

O vulpe a fost filmată în plin trafic, în cartierul clujean Mărăști. Cel mai probabil, animalul căuta ceva de mâncare.

Imaginile cu vulpea care se strecura printre mașini, după lăsarea întunericului, au fost realizate sub podul din cartierul Mărăști.   

"La Cluj și vulpea este civilizată", conchide persoana care a publicat imaginile pe grupul INFO TRAFIC jud. CLUJ.  

Filmulețul a fost comentat în notă umoristică pe rețelele sociale:

"Atentie! se asigura si trece,si nici nu vb la telefon!" / "Si pe langa asta s-a si asigurat inainte" / "Eh.. una regulamentara una ba - “La Cluj si vulpea este civilizata si unii oameni nu…“" / "Folosește vulpea trecerea de pietoni și bătrânii de 80, 90+ ani trec 5 benzi fără taină..." / "E vulpe de oraș, și nu orice oraș...!"

Clujenii spun că au mai văzut vulpea în cartier, ba chiar și în alte zone:

"Am dat si eu nas in nas cu ea acum 2 seri pe Buftea" / "Biata.. am vazut-o acum vreo 2 saptamani langa blocul nostru. Cauta in gunoiul lasat langa bloc" / "Stați liniștiți că fost și în zona Hasdeu un prăpădit din ăsta" / "Acum vreo două luni am văzut o vulpe la Platinia aștepta trecerea de pietoni pe la 8:30 am".

Oamenii spun că am ajuns să vedem astfel de imagini din cauză că zonele locuite de oameni s-au tot extins și au invadat aria destinată animalelor sălbatice:

"Așa e când tai pădurile și faci case în pădurile de pe lingă Cluj animalele se mută în oraș" / "Bietele, păduri tăiate, habitatul lor invadat, erbicide peste tot..." / "Pe de o parte e bine ca mai avem fauna, pe de alta parte nu e bine ca ne întindem prea mult cu construcțiile in detrimentul pădurilor!".

Comenteaza